Gaminimo eiga
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, palikite, kol viršuje susidarys putų kepurėlė.
2. Į minkymo dubenį suberkite miltus, druską, supilkite pieną, ištirpintas mieles ir kiaušinį. Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite po truputį aliejų ir minkykite, kol aliejus įsimaišys. Suformuokite rutulį ir palikite kilti 35-45 min.
3. Pakilusią tešlą padalinkite mažais gabaliukais po 30-35 g, suapvalinkite juos, sudėkite į skardą ir palikite kilti vėl - 35-45 min, kol jų tūris padvigubės.
4. Kepkite 180 °C 30 min.
5. Per tą laiką paruoškite masę viršui: žalumynus ir česnakus labai labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su druska ir aliejumi. Gauta mase tepkite karštas, ką tik iškepusias bandeles.
Valgykite su barščiais, skanaus!
O ukrainietiškų barščių receptą rasite ČIA.
Už receptą dėkojame Elžbietai Monkevič.