Ingredientai
Kiaušiniai
6 vnt.
Sviestas
150 g
Jogurtas
200 ml
Medus
150 g
Citrinos žievelė
2 vnt.
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Imbieras
2 v. š.
Aguonos
1 v. š.
„Clever“ džiovinti abrikosai
2 v. š.
Miltų
280 g
Kepimo milteliai
2.5 a. š.
Maltos ciberžolės
1 a. š.
Cinamono
1 a. š.
Iš Prancūzijos kilęs „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad Velykų tradicijos įvairiose šalyse skiriasi, tačiau ši ypatinga šventė tikrai neapsieina be saldumynų ir velykinių kepinių.
Gaminimo eiga
1. Mikrobangų krosnelėje ar ant viryklės ištirpinkite sviestą, į jį pilkite medų, po vieną įmaišykite kiaušinius, jogurtą, berkite citrinos žievelę, smulkintą imbierą, supilkite sultis ir viską gerai išplakite.
2. Kitame inde sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, ciberžoles, druską. Sausus ingredientus įmaišykite į šlapius – taip viskas tolygiau išsimaišys ir neliks gumulėlių.
3. Į tešlą suberkite aguonas, susmulkintus abrikosus ir dar kartą išmaišykite. Masę supilkite į sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite 180 ºC temperatūroje 40 minučių.
4. Velykų bobą apipilkite medumi, apibarstykite smulkintais riešutais ir kvieskite šeimą prie stalo!