Išsikepkite bananų duonos – šilta ir kvapni ji patiks visiems šeimos nariams. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė primena: „Bananai turtingi angliavandeniais, todėl juos geriausia valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvūs – sportuojame, dirbame ar užsiimame kita, energijos reikalaujančia veikla.“ Iškepusią bananų duoną atvėsinkite ir pjaustykite.

Gaminimo eiga

1. Sutrinkite bananus iki vientisos masės.

2. Pašildykite pieną, sviestą ir cukrų, ataušinkite iki 37 C temperatūros.

3. Miltus sumaišykite su mielėmis ir prieskoniais, supilkite pieno mišinį, sudėkite trintą bananą, įmuškite kiaušinį.

4. Suminkykite tešlą, dėkite ją į miltais pabarstytą skardą, pridenkite ir palikite 30-40 minučių pakilti.

5. Kai tešla pakils, aptepkite ją plaktu kiaušiniu ir dėkite į 190 C temperatūros orkaitę kepti 35-40 minučių.

6. Iškepusią duoną atvėsinkite ant grotelių.

Receptu dalijasi „Rimi“