Ingredientai
Kas ragavo, neabejotinai pasakys, jog belgiški vafliai turbūt patys skaniausi. Minkšti, purūs, saldūs – ko dar norėti iš desertinio patiekalo! Belgiškus vaflius pateikte su grietinėle, mėgiamomis uogomis ar uogiene, apibarstę cukraus pudra ar valgykite vienus.
Gaminimo eiga
1. Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 50 ml šilto pieno.
2. Palikite stovėti maždaug 10 minučių.
3. Dideliame dubenyje kartu išplakite kiaušinių trynius, 50 ml šilto pieno, maskarponę ir ištirpintą sviestą.
4. Į šią masę supilkite pastovėjusias mieles, cukrų, cinamoną, druską ir vanilę.
5. Supilkite likusius 500 ml pieno pakaitomis su miltais, užbaigiama turi būti miltais.
6. Iki stangrumo išplakite kiaušinių baltymus, paskui juos atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą.
7. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele.
8. Padėkite į šiltą vietą ir leiskite pakilti, kol tešlos tūris padidės dvigubai. Tai užims maždaug valandą.
9. Įkaitinkite vaflinę. Ištepkite ją aliejumi ir į vaflinės vidurį supilkite maždaug 1/2 puodelio tešlos (arba tiek, kiek rekomenduoja gamintojas).
10. Uždarykite dangtį ir kepkite, kol nustos virsti garai ir vaflis pasidarys auksinio rudo atspalvio.
11. Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su plakta grietinėle.