Ingredientai
Kiaušiniai
1 vnt.
Cukraus
2 v. š.
Lydytas sviestas
50 g
Pienas
100 ml
Miltų
100 g
Kepimo milteliai
0.3 a. š.
Klevų sirupo arba medaus
2 v. š.
Mėgstamų uogų
1 sauja
Cukraus miltelių
1 a. š.
Porcijos: 2
Vafliai su klevu sirupu ir uogomis yra tai, nuo ko negalėsite atsisakyti. Ir nenorėsite, ypač, jei vaflius patieksite su mėgiamomis uogomis. Iškepę papuoškite vaflius mėtų lapeliais ir apibarstykite cukraus milteliais.
Gaminimo eiga
1. IKI kiaušinį išplakite su cukrumi iki purumo.
2. Supilkite lydytą IKI sviestą, pieną. Sudėkite IKI miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti 10 min.
3. Tešlą pilkite į įkaitintą vaflinę ir kepkite apie 4–5 min.
4. Iškeptus vaflius patiekite su klevų sirupu ir uogomis.
5. Papuoškite vaflius mėtų lapeliais ir apibarstykite cukraus milteliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG