Ingredientai
„IkI“ grietinėlė
400 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 a. š.
Provanso prieskoniai
1 a. š.
Provanso žolelės
1 a. š.
Porcijos: 2
Sumanėte pagaminti patiekalą, kuriam, pasirodo, reikia sviesto, o jūs jo neturite. Ne bėda! Jei šaldytuve yra grietinėlės, jūs išgelbėti! Kaip iš grietinėlės pagaminti sviestą, moko virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.
Gaminimo eiga
* Grietinėlę supilkite į plakimo indą, įjunkite didžiausią galingumą ir plakite grietinėlę 15 minučių – kol atsiskirs riebalai nuo baltymo. Gali užtrukti trumpiau ar ilgiau – tai priklauso nuo to, kokį virtuvės įrenginį naudosite.
* Gautą sviestą perplaukite lediniame vandenyje, nukoškite vandenį.
* Sviestą pagardinkite druska ir provanso žolelėmis, gerai permaišykite.
* Suformuokite sviestą mentele ir suvyniokite į kepimo popierių.
* Naudokite prireikus, o laikykite uždengtą šaldytuve.