Virtuvės šefai kviečia pietums ar vakarienei ruošti vištienos kulšeles pomidorų padaže, tačiau pusę darbo palikti orkaitei. Tokiu būdu turėsite laiko sau ir galėsite mėgautis kvapniu bei sultingu patiekalu. Vištienos šlaunelės pomidorų padaže su bulvytėmis – labai gardu.

Gaminimo eiga

* Įpilkite į puodą šlakelį aliejaus ir sudėkite vištienos šlauneles. Įmeskite čiobrelio šakelę, užberkite druskos. Mėsą gerai pakepkite iš abiejų pusių.

* Iškepusią vištieną sudėkite į kepimo indą.

* Į puodą, kuriame kepė mėsa, berkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, bulvytes, įdėkite sviesto, perpus perpjautą česnako galvą, įmeskite rozmarino šakelę. Ten pat suberkite maltus papriką, imbierą ir kuminą. Išmaišykite ir pakepkite.

* Į truputį apkepintas bulvytes suberkite griežinėliais pjaustytus čili pipirus ir supilkite pomidorus savo sultyse, pamaišykite.

* Bulvytes su padažu pilkite ant kepimo inde esančių šlaunelių, ant viršaus užbarstykite mocarelos ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite valandą.

* Iškepusią vištieną apibarstykite smulkinta šviežia kalendra ir mėgaukitės.