Ingredientai
Makaronai
100 g
„Iki“ sviestas
30 g
Miltų
30 g
Malta ciberžolė
1 a. š.
Pienas
400 ml
„Iki“ „Edamas“ sūris
150 g
Džiūvėsėliai
30 g
Prieskoniai makaronams
1 a. š.
Čili pipiras
1 vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* „Iki“ makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
* Keptuvėje išlydykite „Iki“ sviestą, suberkite „Iki“ miltus, maltą ciberžolę, išmaišykite, pakepkite ir supilkite „Iki“ pieną. Išmaišykite, įmeskite čiobrelio šakeles.
* Padažui užvirus čiobrelį ištraukite. Supilkite nusunktus makaronus, gerai išmaišykite. Tada suberkite „Iki“ „Edamo“ sūrį (šiek tiek jo palikite apibarstymui) ir vėl gerai išmaišykite.
* Makaronų ir sūrio masę supilkite į oro gruzdintuvei tinkamą kepimo indą, apibarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, prieskoniais makaronams ir kepkite gruzdintuvėje – 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
* Iškepusį makaronų apkepą apibarstykite smulkintais čili pipiru ir laiškiniais svogūnais.