Ingredientai
Dar vienas lengvas patiekalas į vasaros valgiaraštį – kepta jūrinė lydeka. Čia puikiai dera žuvies švelnumas, prieskoninių žolelių pikantiškas skonis ir cukinijos lengvumas. Kepta jūrinė lydeka tiek skoniu, tiek išvaizda nė kiek nenusileidžia restorano patiekalams.
Gaminimo eiga
* Cukiniją perpjaukite perpus, patepkite aliejumi. Apibarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti ant grilio. Tada aliejumi patepkite ir kitą cukinijų pusę.
* Lydekos filė iš abiejų pusių patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite ant įkaitinto grilio.
* Ant grilio paskrudinkite ir perpus perpjautą citriną.
* Paruoškite padažą: susmulkintus laiškinį česnaką ir petražoles sumaišykite su aliejumi, obuolių actu, sezamo sėklomis ir druska.
* Į lėkštę dėkite cukiniją, ant jos – padažo ir keptos lydekos filė. Ant žuvies taip pat uždėkite padažo ir puoškite ridikėlių griežinėliais. Šalia žuvies patiekite grilintą citriną ir mėgaukitės.