Lietuviai aktyviai pradėjo rungtynes ir turėjo nemažai progų pelnyti įvartį, visgi visi šansai pirmajame kėlinyje liko neišnaudoti, o Kipras savuoju pasinaudojo. 34-ąją minutę varžovus į priekį išvedė Ioannis Pittas.

Po pertraukos vyravo klampesnis futbolas, bet likus žaisti kiek daugiau nei 15 minučių, lietuviai pradėjo šturmuoti varžovų baudos aikštelę ir ieškoti išlyginamojo įvarčio. Mūsiškiams pavyko susikurti keletą gerų momentų, bet Kipras taip ir nepraleido įvarčio.

Antrajame kėlinyje teisėjas du kartus su VAR pagalba tikrinosi dėl galimo vienuolikos metrų baudinio į Kipro vartus, bet abu sykius lietuviai sulaukė neigiamo atsakymo.


Šis mačas kėlė aistras dar likus kelioms dienoms iki jo pradžios. Iš pradžių buvo numatyta, jog rungtynės įvyks Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

Lietuva su Kipru žaidė dar visai neseniai. 2023 metų lapkritį šios rinktinės Kipre susitiko sužaisti draugiškų rungtynių ir tuomet savo pranašumą įrodė Lietuvos varžovas – 1:0. Tai buvo vienintelis šių komandų susitikimas per visą istoriją.

Be Lietuvos ir Kipro, C diviziono 2-oje grupėje rungtyniauja Rumunija ir Kosovas.

Rugsėjo 9-ąją Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje mes iššūkį rumunams.