Dykumoje įkurtas ir sparčiai besiplečiantis Beer Ševos miestas pasitiko panevėžiečius kaitra, prie kurios dažnas nėra pratęs. Net ryte temperatūra termometro stulpelyje lengvai perkopia 30 laipsnių Celsijaus.

Prieš artėjantį susitikimą su viena stipriausių Izraelio ekipų mintimis pasidalino strategas Gino Lettieri.

„Rungtynės nebus lengvos, keliavome labai ilgai, oras ne toks, koks Lietuvoje – privalome dėl to prisitaikyti. Manau, esame pasiruošę sužaisti geras rungtynes.

Pagal pastaruosius rezultatus matyti, kad „Panevėžio“ komanda yra labai gerai paruošta, turi stiprų mentalitetą. Žinau, kad kai kurie žaidėjai yra pavargę, bet turi stiprų charakterį ir bandys atiduoti viską. Tą palaikau ir esu laimingas, kad galiu dirbti su šiais futbolininkais.

Jei turėtume daugiau laiko atsistatyti, sakyčiau, kad žaisti šiame etape nesant favoritu būtų psichologiškai lengviau. Varžovas turėjo daugiau laiko pasiruošti, o mes ne. Rungtynių dieną bus labai karšta, tikiuosi, nuo 60 minutės neprarasime energijos. Sieksime atiduoti viską.

Šiuo metu mums kiek sekasi, kad neturime daug traumų. „Panevėžį“ papildė Kasparas Dubra ir Federico Palaciosas, tad turiu daugiau opcijų. Kai neturime daug traumų ir galiu atlikti penkis keitimus, tada žaidimo kokybė mačo metu nesikeičia“, – apibendrino G. Lettieri.

Į antrąjį UEFA Konferencijų lygos atrankos etapą žengęs „Panevėžys“ užsitikrino 350 tūkstančių eurų premiją, bet ja pasitenkinti neketina.

„Jų čempionatas prasideda tik po mėnesio. Manau, yra gana tinkamas laikas rungtyniauti su jais. Tikrai savęs nenuvertiname ir kovosime dėl patekimo į trečią etapą“, – tikino kapitonas Linas Klimavičius.

Tiek pirmųjų (liepos 27 d. 21 val.), tiek ir atsakomųjų (rupjūčio 3 d. 19 val.) rungtynių tarp „Hapoel“ ir „Panevėžio“ tiesioginės vaizdo transliacijos – portale „Delfi“ ir per „Delfi TV“.

Atsakomasis mačas bus surengtas Marijampolėje. Būtent šį miestą kaip savo namus „Panevėžys“ įregistravo pirmiems dviem atrankos etapams.

Net dešimtą kartą iš eilės UEFA organizuojamose varžybose dalyvaujantis „Hapoel“ pernai prasibrovė į Konferencijų lygos grupių varžybas, kur per šešis turus su „Villarreal“, „Lech“ ir Vieno „Austria“ suklupo vos kartą (0:1 prieš ispanų „Villarreal“) bei tik per plauką nekeliavo tolyn.

„Hapoel“ namų tvirtovė – daugiau nei 16 tūkstančių žiūrovų talpinantis „Turner“ stadionas, kur įspūdingai karštą atmosferą kuria ištikimiausių fanų grupuotė „Ultra South 1949“.

Įdomu, kad „Hapoel“, kurio garbę 2019-2020 metais gynė ir vartininkas Ernestas Šetkus, tarptautinėje arenoje jau yra tekę susidurti su lietuviais. Izraelio klubas 1997-1998 metų Taurių laimėtojų taurės turnyre tik pačioje pratęsimo pabaigoje 2:1 (0:0 ir 0:0) eliminavo Vilniaus „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją