Turkijos čempionai nuo 47 minutės po Mathiaso Oyewusi įvarčio atsilikinėjo, o tiksint minutėms sausakimšame LFF stadione stiprėjo pergalės nuojauta.

Tačiau du staigūs gynėjo Abdulkerimo Bardakci ir puolėjo Halilo Dervisoglu įvarčiai (75’, 78’) žaibiškai naikino „Žalgirio“ pranašumą.

Halil Dervisoglu

Iki galo kovoję šeimininkai išplėšė lygiąsias: 90+2 min. technišką smūgį vienu lietimu puikiai išpildė Donatas Kazlauskas.

Tiesa, saugas persistengė su įvarčio šventimu: nusimetęs marškinėlius jis kvailai užsidirbo antrą geltoną kortelę, kuri automatiškai virto išvarymu.


Bet kokiu atveju, Stambule komandos antrą dvikovą pradės neturėdamos pranašumo švieslentėje.

„Galatasaray“ strategas Okanas Burukas po dvikovos išskyrė savo auklėtinių klaidas gynyboje ir „Žalgirio“ pranašumą.

„Tai išvykos rungtynės, kuriose žaidėme ant sintetinės dangos. Ji mums kėlė problemų ir tai buvo „Žalgirio“ pranašumas, tą mes žinojome, bet nesitikėjome, kad bus taip sunku.

Patys sau apsunkinome padėtį. Tai galėjo būti rungtynės, kuriose galėjome labai lengvai laimėti.

Sukūrėme puikias progas, tačiau padarėme daug klaidų gynyboje. Įmušėme du įvarčius, bet praleisti įvarčiai parodo, kad šiandien gynėmės prastai“, – kalbėjo „Galatasaray“ vedlys.

Vertindamas savo auklėtinių žaidimą jis pasigedo kokybės.

„Turime būti šiek tiek ramesni ir parodyti daugiau kokybės. Pirmaujant 2:1 vėl turėjome progų įmušti trečiąjį įvartį.

Žvelgiant į bendrą rungtynių rezultatą, komanda čia turėjo parodyti savo kokybę. Žinoma, sintetinė aikštė, tarptautinių rungtynių aplinka...

Taip, šie ir daugelis kitų dalykų yra veiksniai, bet žaidžiant Čempionų lygos atrankoje, antrose rungtynėse turime būti daug atsargesni. Turime parodyti daug daugiau kokybės ir pranašumo“, – dėstė turkas, pagyręs ir „Žalgirį“.

„Tai komanda, kuri bet kurią akimirką gali sukelti pavojų. Tas pats nutiks ir antrosiose rungtynėse. Turime geriau pasiruošti namų rungtynėms. Bet kokiu atveju, mes kažkiek nusivylėme sužaidę 2:2, kai atrodė, kad jau laimėsime dvikovą“, – kalbėjo strategas.

Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės, rugpjūčio 2-ą dieną, Stambulo ekipos tvirtovėje – „Rams Park“ stadione.

Šios poros nugalėtojas trečiame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) arba Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) poros nugalėtoju.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo. Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.) ir susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos) ir „Hacken“ (Švedija) poros pralaimėjusia komanda.

Jei „Žalgiris“ neįveiktų Europos lygos trečio atrankos etapo, klubas keliautų į Konferencijų lygos lemiamas atkrintamųjų kovas (rugpjūčio 24/31 d.), kuriame laimėtojai iškovoja bilietus į grupių varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją