Po pralaimėjimo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas neslėpė apmaudo dar sykį aikštę rinktinei palikus tuščiomis nepaisant apylygės dvikovos antradienio vakarą.

„Kaip bebūtų banalu, bet reikia taip ir pasakyti – labai lygios rungtynės, mes jau kalbėjom daug kartų, kad šitame lygyje viską sprendžia detalės. Šiandien dar vienas to įrodymas buvo. Atrodo, niekuo nenusileidom, antrame kėlinyje net daugiau kamuolį laikėm, bet praleidom tokį įvartį, kai patys buvom prie priešininkų vartų, labai apmaudu.

Gaila tų pastangų, kurias įdėjo žaidėjai, nes atsidavimas buvo pavyzdingas. Gaila žiūrovų, kuriems nepavyko padovanoti taškų“, – po rungtynių teigė E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės strategas po mačo nukėlė kepurę prieš rumunus lemiamai atakai užkūrusį Londono „Tottenham“ gynėją Radu Dragusiną, kuris antrajame kėlinyje iš aikštės gilumos spurtavo po nesėkmingo lietuvių baudos smūgio ir inicijavo greitą ataką, virtusią antru varžovų įvarčiu.

„Turi tą akimirksniu priimti sprendimą, ar griauti žaidėją, ar leisti jam bėgti. Buvo Vykintas Slivka šalia, jis jau turėjo geltoną kortelę, nenorėjo antros pasiimti. Mes matome tas klaidas, bet, aišku, šie futbolininkai žaidžia aukščiausiame lygyje.“

„Neatrodė, kad tai kažkoks tai pavojus, bet matom, kuo tai užsibaigė, su vienu perdavimu supjaustė gynybą. Tokie atlikėjai ir nusprendžia rungtynių baigtis“, – sakė E. Jankauskas.

Teritorinės persvaros varžovams neatidavę lietuviai dar sykį pradžiugino rinktinės vairininką, kuris išskyrė optimalią rinktinės fizinę būklę.

„Šiandien buvo dar intensyvesnės rungtynės, labai džiuginantis faktorius yra tas, kad jau antras rungtynes mums nėra tas pragaras, kuris būdavo anksčiau, kai visada turėdavome tokį kritimą po pirmųjų rungtynių, nesugebėdavome atsistatyti. Tuo fiziniu atžvilgiu buvo labai geros rungtynės“, – po mačo teigė lietuvių vairininkas.

Komentavęs pirmojo kėlinio viduryje varžovams padovanotą vienuolikos metrų baudinį, E. Jankauskas priekaištų savo futbolininkams neturėjo.

„Kartu klystam, kartu ir mokomės, pirštais rodyti tikrai nėra prasmės, svarbiausia suprasti tas klaidas, kokius sprendimus reikia priimti ateičiai. Tikrai mes nieko nekaltinsime. Mano manymu, pastangos buvo atiduotos maksimalios. Jokių priekaištų žaidėjams negali būti“, – teigė E. Jankauskas.

Dar sykį į rumunų vartus kamuolį pasiuntę lietuviai kol kas yra vieninteliai grupėje, pralaužę Mircea Lucescu auklėtinių barikadas, tačiau tokia paguoda – menka.

Paklaustas, ar patyrus ketvirtą nesėkmę paeiliui lietuvius gali slėgti psichologinė įtampa, E. Jankauskas veikiau atkreipė dėmesį į rinktinės achilo kulną – progų realizaciją prie varžovų vartų.

„Mes jaučiame, kad esame iki šiol vienintelė komanda, kuri pasipriešino geriausiai grupės komandai. Prie viso to, turim nulį taškų, nors turėjom geras rungtynes su Kipru, su Kosovu buvom verti daugiau. Visos šitos aplinkybės turbūt rodo į tuos trūkumus, kurie yra mūsų komandoje, mes nesugebame realizuoti susikurtų progų, čia yra mūsų silpna vieta“, – sakė E. Jankauskas.

Ketvirtą nesėkmę paeiliui patyrę lietuviai taškų sąskaitą atsidaryti ir kilti iš turnyro lentelės dugno turės galimybę lapkričio viduryje, dviem išvykomis į Kiprą bei Kosovą.

Statistika (Lietuva – Rumunija)

  • Kamuolio kontrolė: 49 % – 51 %

  • Smūgiai: 7 – 13

  • Smūgiai į vartus: 3 – 4

  • Smūgiai greta vartų: 3 – 6

  • Blokuoti smūgiai: 1 – 3

  • Kampiniai: 0 – 9

  • Pražangos: 18 – 11

  • Nuošalės: 1 – 4

  • Perdavimai: 395 – 393

  • Tikslūs perdavimai: 287 – 274

  • Geltonos kortelės: 3 – 2

UEFA tautų lygos rungtynių statistika

Lietuva – Rumunija 1:2 (1:1)

Kauno Dariaus ir Girėno stadionas, teisėjas – Nicholas Walsh (Škotija);

Įvarčiai: 7 min. iš baudinio Armandas Kučys (Lietuva); 18 min. iš baudinio Răzvan Marin, 65 min. Denis Drăguş (Rumunija);

Įspėti: 48 min. Vykintas Slivka, 77 min. Armandas Kučys, 85 min. Gvidas Gineitis (Lietuva), 63 min. Andrei Burcă, 90+3 min. Florinel Coman (Rumunija);

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Edvinas Gertmonas, Artemijus Tutyškinas (59 min. Titas Milašius), Rokas Lekiatas, Edvinas Girdvainis, Pijus Širvys (75 min. Fedor Černych), Justas Lasickas, Modestas Vorobjovas (80 min. Giedrius Matulevičius), Gvidas Gineitis, Vykintas Slivka, Paulius Golubickas (59 min. Artūr Dolžnikov), Armandas Kučys (80 min. Gytis Paulauskas).

Atsargoje: Mantas Bertašius, Deividas Mikelionis, Klaudijus Upstas, Tomas Kalinauskas, Domantas Antanavičius, Valdas Paulauskas, Dominykas Barauskas.

Lapkričio 15 d. Lietuva svečiuose susitiks su Kipru, o 18 d. pasirodymą C diviziono 2 grupėje baigs dvikova su Kosovu.