„Geras jausmas, smagu. Smagu atvežti medalį Lietuvai, didžiuojuosi savimi. Džiaugsmo tiek pat, kaip ir vakar. Spalva ne pati mėgstamiausia, bet gražus medalis“, – atsiėmęs apdovanojimą sakė M. Alekna.

Ketvirtadienį „Stade de France“ stadione 21-erių lietuvis pagerino tėčio Virgilijaus olimpinį rekordą gyvavusį net dvidešimt metų, tačiau to buvo negana.

Antruoju metimu M. Alekna diską nušveitė net 69 m 97 cm, taip pranokdamas tėtį, bet netrukus įvyko tai, ko niekas nesitikėjo ir neprognozavo.

Anksčiau jokių varžybų nelaimėjęs ir rimtu konkurentu rungties favoritams nelaikytas 25-erių jamaikietis Roje Stona aplenkė M. Alekną trimis centimetrais – 70 m, taip nugvelbdamas ne tik auksą, bet ir olimpinį rekordą.

„Jis tikrai nustebęs, nesitikėjo pats nieko. Bet tuo sportas ir žavus“, – pokalbio detalę su čempionu aptarė lietuvis.

Praėjus parai M. Alekna, R. Stona ir bronzą laimėjęs australas Matthew Denny tame pačiame stadione jau lipo ant podiumo, kur jiems ant kaklų suspindo iškovoti trofėjai.

Tai, kas vyko disko metimo sektoriuje, beprotybe vadino tiek Andrius Gudžius, tiek ir likę elitiniai sportininkai. Po varžybų bluostą sunkiai sudėjo ir pats M. Alekna.

Mykolui Aleknai įteiktas olimpinis sidabro medalis

„Miegoti sunku, kelias valandas numigau. Ryte atsikėlęs ėjau duoti interviu, buvo kitų veiklų. Kol kas esu užimtas“, – nusijuokė olimpinis vicečempionas.

Po laimėto aukso R. Stona negalėjo atsakyti, ar jį dar išvysime disko metimo sektoriuje, nes olimpinis čempionas gali pasukti į amerikietišką futbolą. M. Alekna ir tai aptarė su juo ir teigė, kad puikiai supranta jamaikietį.

„Mes gerai sutariame su juo. Kalbėjome ir apie jo galimybes žaisti amerikietišką futbolą. Manau, kad tai realu. Nesinorėtų, kad tai atsitiktų, bet nesulyginsi, kiek galima uždirbti amerikietiškame futbole ir lengvojoje atletikoje. Daug kas, jeigu turėtų tokią galimybę, ja pasinaudotų“, – šyptelėjo jis ir pridėjo, kad pats tokio pasiūlymo nebuvo sulaukęs.

Kai M. Aleknai ant kaklo buvo kabinamas sidabro medalis, panašiu metu Lietuvoje vyko šalies 3x3 krepšinio rinktinės, iškovojusios bronzą, sutiktuvės. Pats disko metikas to nenorėtų.

„Ne. Man užteks su artimaisiais pabūti. Bus paminėjimas su šeima“, – atskleidė lengvaatletis.

Tėtis su pasiekimu sūnų kaip visada pasveikino santūriai: „Pasveikino, pasakė, kad šaunuolis, didžiuojasi ir tiek.“

Dabar jis savaitę skirs poilsiui ir dar mėnesį varžysis – liko „Deimantinės“ lygos etapai.

Vyrų disko metimo finale varžėsi ir kitas lietuvis Andrius Gudžius, toliausiai diską numetęs 66 m 55 cm – jis užėmė aštuntą vietą. Paryžiaus žaidynėse olimpiečiu tapo ir Mykolo brolis Martynas. Jis užėmė 28-ąją vietą (58 m 66 cm).

Olimpinio čempiono titulą gynęs švedas Danielis Stahlis liko septintas (66 m 95 cm). Be medalio liko vienas iš favoritų, slovėnas Kristjanas Čehas, užėmęs ketvirtą vietą (68 m 41 cm).