Jauniausia Lietuvos olimpinės rinktinės narė užtikrintai nužygiavo iki finalo, nė karto nepralaimėdama per penkias kovas ir pusfinalyje įveikdama pirmą reitingą pasaulyje turinčią kinę, bet kovoje dėl aukso 0:3 (11:16) nusileido Japonijos atstovei Bgirl Ami.

„Kol kas sunku patikėti. Džiaugiuosi, kad laimėjau sidabro medalį, bet visų pirma džiaugiuosi, kad man pavyko daryti tai, ką aš darau geriausiai ir pasimėgauti tuo, o medalis buvo kaip vaisius. Džiaugiuosi, kad laimėjau medalį, bet visų pirma džiaugiuosi, kad man pavyko nugalėti mintis, mėgautis scena. Visą laiką šypsojausi, nes aš myliu breiką ir norėjau parodyti pasauliui, kas tai yra.

Galiu drąsiai pasakyti, kad stengiausi iš visų jėgų ir tuo mėgavausi. Džiaugiuosi, nes man tai svarbiausia. Visas kelias nueitas iki to – jautėsi spaudimas, buvo daug minčių, bet prisiminiau, kas aš esu – Nicka ir kad breikas man yra pirmoje vietoje. Ką padariau šį vakarą – aišku, kad parašėme istoriją, bet svarbiausia, kad parodžiau, kas yra breikas“, – su šypsena veide kalbėjo 17-metė.

Paklausta, kas lėmė tai, kad teisėjai atidavė pergalę varžovei, lietuvė kuklinosi.

„Negaliu nieko komentuoti, sutinku su bet kokiu rezultatu. Džiaugiuosi, kad ji laimėjo, nes japonė nuostabi šokėja. Džiaugiuosi, kad buvome finale. Manau, kad parodėme aukščiausio lygio breiką. Tokio lygio čempionate nesvarbu, koks medalis – aukso ar sidabro. Visi esame nugalėtojai, nes darome, ką mylime ir mėgaujamės tuo“, – atsakė pasaulio ir Europos breiko čempionė.

Atkrintamosiose ir finale šokėjos kiekvienoje kovoje turėjo galimybę triskart rodyti savo sugebėjimus viena kitai ir teisėjams, kurių buvo aštuoni. Įdomu tai, kad finale dirbo ir japonas, per visus tris raundus įžvelgęs tėvynainės pranašumą.

Bgirl Nicka startavo B grupėje kartu su Okeanijos čempione 36-erių Bgirl Raygun iš Australijos, pasaulio čempionato bronzine prizininke16-mete prancūze Bgirl Syssy ir amerikiete 21-erių Bgirl Logistx.

Dominka Banevič - Bgirl Nicka

Su Prancūzijos atstove lietuvė išsiskyrė lygiosiomis, bet surinko daugiau taškų, o likusias varžoves įveikė užtikrintai ir užėmė pirmą vietą grupėje.

Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje įveiktos Kinijos sportininkės, o būtent pastaroji kova su Bgirl 671 tapo tikra puošmena. Šioje netrūko ne tik įspūdingų techninių elementų, bet ir artimos kovos, kurioje mūsiškė buvo pranašesnė 2:1 (18:9).

„Kinė buvo labai stipri varžovė. Tikslas ir noras buvo laimėti. Bet pirmoje vietoje buvo noras padaryti geriausiai tai, ties kuo dirbu sporto salėje ir pasimėgauti. Tai pavyko, buvo geras jausmas pamatyti, kad patekau į finalą“, – šį mūšį prisiminė pati D. Banevič.

Visas kovas iš arti stebėjo olimpietės mama Alina, o būtent jai šį medalį ir skyrė dukra.

„Esu labai dėkinga savo mamai ir visiems žmonėms, kurie prisideda prie mano kelio. Bet visų pirma – mamai, kuri mane palaiko, yra visada šalia manęs. Darome kartu didžiulį darbą ir esame svajonių komanda“, – šiluma spinduliavo ji.

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse breikas yra debiutinė sporto šaka, kurios po ketverių metų Los Andžele nebeliks. Čia startavo 17 atrankas įveikusių moterų (Bgirls) ir 16 vyrų (Bboys).

„Džiaugiuosi, kad breikas buvo įtrauktas į žaidynes, nes joms reikėjo breiko. Manau, kad daug žmonių susižavėjo tuo ir mes, breikeriai, suteikėme daug gražių akimirkų, kurių be mūsų negalėtų būti“ – įsitikinusi ji.

Kad breikas sulaukia milžiniško populiarumo parodė ir tai, kas vyko lietuvei atėjus į pasikalbinimo zoną. Ji turbūt tapo labiausiai kalbinta ir daugiausiai interviu davusia šalies atlete.

Breiko meistrai pasirodė ikoniškoje Paryžiaus vietoje – „La Concorde“ aikštėje, besijungiančioje su Eliziejaus laukais, šalia obelisko iš Luksoro šventyklos.

Snoop Dogg Paryžiaus olimpinėse žaidynėse

Sportininkių kovas iš arti stebėjo ir joms plojo repo muzikos legenda Snoop Doggas, tapęs žaidynių ambasadoriumi.

„Mes esame 90-ųjų repo muzikos fanai, todėl pamatyti Snoop Doggą gyvai buvo vau“, – neslėpė lietuvė.

D. Banevič medalis – ketvirtasis Lietuvai žaidynėse. Prieš tai sidabrą iškovojo disko metikas Mykolas Alekna, o bronzą pasipuošė irkluotoja Viktorija Senkutė ir 3x3 krepšinio rinktinė.

„Džiaugiuosi dėl visų lietuvių medalių ir jų žinučių pasauliui, kad svarbu mėgautis tuo, ką darai. Nuostabūs pasiekimai, džiaugiuosi, kad atstovauju Lietuvai ir esu viena tarp tų nuostabių sportininkų, kurie garsina Lietuvą ir save“, – išdidžiai sakė breiko atstovė.