„Sunkiai ėjosi, bangomis. Planavau šiek tiek daugiau – trimis pergalėmis“, – po ketvirtadienį Paryžiuje vykusio pagrindinio fechtavimo etapo liūdnokai viščiukus skaičiavo Londono olimpinė čempionė ir Tokijo vicečempionė.

Varžybų pradžioje visos 36 konkurentės po sykį fechtavosi tarpusavyje.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė pasiekė 16 pergalių, patyrė 19 pralaimėjimų, surinko 205 taškus ir kartu su tautiete Gintare Venčkauskaite bei dar penkiomis penkiakovininkėmis dalinasi 20-26-a vietomis.

40-metė vilnietė pasakojo varžybų metu patarta savo vyro ir trenerio Andrejaus Zadneprovskio keitusi taktiką ir bandžiusi daugiau kliautis kontratakomis. Pergalės jos sąskaitoje pradėjo kauptis sparčiau, bet paskui kortas sujaukė akistata su Italijos sportininke, kuomet susinervinusi lietuvė susilaukė įspėjimo – išvydo prieš save geltoną kortelę.

„Gaila, pabaigoje vieno dūrio man neįskaitė. Teisėja pasakė, kad išėjau iš tako, nors mačiau – pusė kojos tikrai buvo ant jo. Visi treneriai tą matė, o teisėja nepastebėjo... Labai apmaudu, nes tuos taškus nėra lengva surinkti.

Man dar norėjo už ginčus raudoną kortelę parodyti, skirti baudą – tad teko nusiraminti. Tai išmušė iš vėžių, kažkaip išsiderinau ir paskutines kovas užbaigiau nesėkmingai. Bet dar bus keturios rungtys, dar pakovosiu“, – komentavo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Nuo varžovių pirmąją dieną pavyko atitrūkti vietos publikos numylėtinei Elodie Clouvel (260 tšk.). Rio de Žaneiro olimpinė vicečempionė laimėjo 27 dvikovas iš 35 ir 15 taškų lenkia artimiausią persekiotoją iš Vengrijos Michelle Gulyas. Trečia – Tokijuje prieš trejus metus triumfavusi britė Kate French (240 tšk.).

„Prancūzei dabar visi šansai laimėti auksą namuose. Taip pat labai stipri vengrė, visose rungtyse. Šiaip jau susiformavo labai rimtas lyderių penketas. Bet, aišku, laukia jojimo rungtis, kuri gali viską sujaukti“, – padėtį vertino L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Visos likusios varžybos vyks Versalio rūmų parke, kurį sportininkės apžiūrėjo išvakarėse, susipažino su vietove.

Beje, pusfinalyje ir finale šuoliuoti per kliūtis teks skirtingais žirgais, kuriuos nulems burtai. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė viliasi, kad stiprias žirgų sporto tradicijas turinčioje šalyje dėl to nekils problemų.

„Ir Tokijuje jojau ant prancūzo – buvo vienas geriausių žirgų. Manau, bus gerai“, – šyptelėjo šiuo metu pasauliniame reitinge 26-ą vietą užimanti lietuvė.

Naujo formato olimpinės šiuolaikinės penkiakovės moterų varžybos tęsis šeštadienį. Pusfinalyje visos dalyvės rungsis papildomame fechtavimo etape, jojimo, 200 m plaukimo laisvu stiliumi ir kombinuotoje bėgimo bei šaudymo rungtyje.

Tuomet į finalą keliaus 18 stipriausių, kurios kartos šią programą iš naujo sekmadienį, kai jau virs kova dėl medalių.

„Bus sunkiau nei anksčiau, startuosime be poilsio dienų. Jaunimui, be abejo, paprasčiau atsigauti, bet yra, kaip yra. Teks pakovoti“, – kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Paryžiaus žaidynės užverčia vieną šiuolaikinės penkiakovės istorijos skyrių – konkūrų rungtis čia vyks paskutinį kartą. Vėliau ją penkiakovės programoje pakeis ekstremalus kliūčių ruožas.

Ne kartą skeptiškai atsiliepusi apie permainas, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė neslepia, jog atsisveikinimas su žirgais ir jai gali žymėti pabaigą.

„Gal jau nebeteks man tuo rūpintis, – „Delfi“ paklausta apie kliūčių ruožą, šypsojosi daugkartinė pasaulio ir Europos čempionė. – Pagalvoju, kad čia – galbūt paskutinis kartas. Sprendimo nesu priėmusi, bet nuotaika tokia, kad šią olimpinę dvasią patiriu paskutinį kartą.

Širdis tikrai virpa. Apsižiūrėjau šiandien po visą salę, stengiausi įsidėmėti tą olimpinę atmosferą. Bet man smagu. Bus dar kitų etapų.“

Penkiakovininkės Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)