„Turi tobulėti plaukikai. Labai smagu, kuomet krenta Lietuvos rekordai, nesvarbu, ar tai tavo, ar ne tavo rekordas. Vadinasi, plaukimas eina į priekį, o plaukikai – tobulėja. Tikrai džiaugsiuosi, plosiu, jei pagerins mano rekordus“, – teigė Delfi viešėjęs ketverių olimpinių žaidynių dalyvis, plaukimo treneris Giedrius Titenis.

Jau storas dulkių sluoksnis užklojo jo rekordų įrašus: 100 m krūtine dar 2015 m. jis įveikė per 58,96 sek. Šioje rungtyje Paryžiuje varžysis Andrius Šidlauskas, kuris birželį Belgrade (59,27) liko arti savo asmeninio rekordo (59,12).

200 m krūtine rekordą G. Titenis pasiekė dar 2009 metais Romoje (2 min. 7,80 sek.). Šioje rungtyje Paryžiuje varžysis žaidynių debiutantas Aleksas Savickas. Ar vaikinai Paryžiuje gali nustebinti ir gerinti jo rekordus?

Ką apie mūsų šalies plaukimo rinktinės potencialą mano planetos bronzos medalio laimėtojas G. Titenis? Koks būtų geras rezultatas mūsų šalies plaukimo komandai ir ar galime tikėtis medalių Paryžiuje?

– Kokiais lūkesčiais pasitinkate Lietuvos plaukimo rinktinės olimpinius startus?, – G. Titenis buvo paklaustas „Paryžiaus pulsu“ laidoje.

– Dideliais lūkesčiais. Ir Danas, ir Andrius plaukia pirmą dieną. Bus įdomu, matysime, kaip seksis, žaidynių pradžia, manau, bus jaudulio daugiau.

Tikėkimės, įveiks atrankos barjerą ir abu pateks į vakarinius plaukimus.

Andrius – į pusfinalį (100 m krūtine), Danas – į finalą (400 m l. st.). O vakare jau apšilus kojas tikėkimės geresnių rezultatų.

– A. Šidlauskas liko labai arti asmeninio rekordo (59,12 sek.) Belgrade Europos pirmenybėse (59,27 sek.). Nuliūsite, jei Andrius pagerins jūsų rekordą, pasiektą dar 2015 metais (58,96)?

– Tikrai ne, apsidžiaugsiu. Turi tobulėti plaukikai. Labai smagu, kada krenta Lietuvos rekordai, nesvarbu, ar tai tavo, ar ne tavo rekordas. Vadinasi, plaukimas eina į priekį, o plaukikai – tobulėja.

Tikrai džiaugsiuosi, plosiu, jei pagerins mano rekordus.

– Po operacijos R. Meilutytė neturėjo oficialių startų 100 m nuotolyje. Lieka tikra mįslė, ką šioje rungtyje Paryžiuje gali nuveikti Londono olimpinė čempionė. Pernai Japonijoje fiksuoti greičiai leistų jai pasidabinti olimpiniu medaliu. Pats nenutolote nuo plaukimo bendruomenės, ką žinote apie jos sportinę formą?