Po ketvirtadienį vykusios pirmosios fechtavimosi rungties 31-erių G. Venčkauskaitė buvo surinkusi 205 taškus ir dalinosi 20-26 vietas.

Pratęsus varžybas šeštadienį sportininkės buvo išskirstytos į dvi grupes po 18 ir varžėsi pusfinalyje, kuriame laukė jojimo, papildomas fechtavimosi raundas, plaukimas ir kombinuota bėgimo bei šaudymo rungtis. Toks formatas olimpinėse žaidynėse pritaikytas pirmą kartą.

Iš kiekvieno pusfinalio tik po 9 sportininkes pelnė kelialapius į finalą, kuris vyks sekmadienį ir visos rungtys vėl bus kartojamos.

Trečiose olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti G. Venčkauskaitė fantastiškai pasirodė jojime, surinkdamas maksimalų balų kiekį – 300.

Papildomoje fechtavimosi rungtyje mūsiškė pralaimėjo pirmą kovą – ukrainietei Valerijai Permykinai, bet po šios vis tiek palypėjo aukščiau bendroje įskaitoje – į 7-ąją vietą.

200 m laisvuoju stiliumi plaukime lietuvė užtruko 2 min. 19,15 sek. ir uždirbusi dar 272 taškus paskutinę – kombinuotą bėgimo ir šaudymo rungtį ji pradėjo už devintuko ribos, nuo kurio ją skyrė dvi sportininkės ir penkios sekundės.

Vis tik lietuvė jau distancijos viduryje pralenkė konkurentes, įsitaisė finalą garantuojančioje pozicijoje ir užtikrintai šioje finišavo. Galutinė mūsiškės vieta B atrankoje – šešta.

„Viskas pakankamai sklandžiai. Kai pradedi gerai, tada sniego gniūžtė įsivažiuoja ir pabaigi gerai. Žirgas pakliuvo geras, džiaugiuosi ir savo darbu – ką treneris paprašė, tą išpildžiau. Plaukime maksimaliai neišsikroviau, reikėjo 95 proc. kažkur. Turime pasilikti jėgų bėgimui, nes tą darėme po dvylikos minučių. Atsigauti laiko mažai.

Bėgime, nemeluosiu, buvo nelengva. Nežinau, ar dėl karščio, bet tikiuosi, kad iki rytdienos atsigausiu. Aplink mane buvo stiprios bėgikės. Planas buvo pirmus ratus prabėgti greičiau, kad įbėgčiau į devintuką ir tada ramiai žiūri ir saugaisi, kad jame išliktum. Paskutinio rato maksimaliai jau nebėgau“, – po sėkmingo finišo kalbėjo G. Venčkauskaitė.

Prie šio prisidėjo ir ganėtinai sėkmingas šaudymas, kuriame kliuvo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, paminėjusi dėmesį blaškiusias tribūnas, kurios įrengtos prieš pat šaudyklą.

„Manęs neblaškė. Londono žaidynėse panašiai buvo, kai su Laura stovėdamos šalia starto linijos negalėjome susišnekėti. Tokijuje buvo tylu, čia vėl garsu. Neblaškė, nes kai atbėgdavau, išbėgdavo prancūzė, todėl ir triukšmo nebuvo. Labai smagu, kai yra palaikymas. Matai lietuvių vėliavas, sėdi draugai, kurie mojuoja ir palaiko. Patirtis tikrai smagi“, – tikino G. Venčkauskaitė.

2012 metais Londone G. Venčkauskaitė tenkinosi 12-a pozicija, o prieš trejus metus Tokijuje buvo septinta. Šį kartą jos tikslas – dešimtukas.

„Jojimas labai nenuspėjamas. Kuriozų visokių gali būti. Sunku kažką pasakyti. Šiai akimirkai planas – būti dešimtuke“, – svarstė ji.

Primename, kad iš atrankos A grupės į finalą pateko Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Į finalą sportininkės atsineša tik iš pirmosios fechtavimosi rungties pelnytus taškus.

Tarp 18-os į finalą žengusių sportininkių G. Venčkauskaitė rikiuojasi 13-a, o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 16-a.

Finalas vyks sekmadienį 12 val. Lietuvos laiku.