Po nepriklausomybės atkūrimo šalies irkluotojai olimpinėse žaidynėse iki šiol buvo surinkę tris apdovanojimus. Ketvirtas kartu yra pirmasis, pelnytas vienviečių lenktynėse.

Net ir tas pats M. Griškonis 2016 metais Rio de Žaneire olimpiniu vicečempionu tapo verčiant aplinkybėms sėdęs į porinę dvivietę su Sauliumi Ritteriu.

38-erių buvęs atletas LIF vadovauja nuo 2021-ųjų – tada į rinktinę grįžo ir V. Senkutė, prieš tai buvusi „nurašyta“ ankstesnės vadovybės.

2022-aisiais sugrąžintas dar vienas buvęs komandos atstovas – M. Griškonis vėl tapti vyriausiuoju treneriu pakvietė Mykolą Masilionį. Nepaisant to, jog šis anksčiau dirbo Rusijos rinktinėje.

Toks žingsnis susilaukė prieštaringų atgarsių tiek irklavimo bendruomenės viduje, tiek išorėje. Buvęs pasaulio čempionas Martynas Džiaugys su M. Masilioniu dirbti atsisakė, vėliau viešais laiškais Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai skundėsi, jog susilaukia keršto dėl nepatogios nuomonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją