Penktadienį popiet į Paryžiaus olimpines žaidynes išlydėta Lietuvos irklavimo nacionalinė komanda, kurios gretose 8 sportininkai, iš kurių net 7 bus olimpiniai debiutantai. Kartu su jais – ir federacijos prezidentas M. Griškonis.

Jis teigė, kad rinktinės įguloms keliamas tikslas – patekti į A finalus.

„Ar bus medaliai, matysime. Tikslas – A finalai, o ten jau paprastai kovos nenuspėjamos. Tikimės geriausių rezultatų“, – kalbėjo M. Griškonis.

Jis atskleidė, kad dar prieš metus turėjo vilčių pakovoti dėl vietos Paryžiaus žaidynėse, bet tokių planų teko atsisakyti.

„Turėjau bėdų su sveikata, teko atsisakyti šios svajonės – patekti į penktąsias žaidynes kaip atletui. Ar tai karjeros pabaiga? Panašu, kad taip“, – kalbėjo 38-erių jau buvęs irkluotojas.

M. Griškonis porinių dviviečių valčių varžybose Rio de Žaneiro žaidynėse įguloje su Sauliumi Ritter iškovojo sidabro medalius, vienviečių valčių varžybose tapo dukart pasaulio čempionatų bronzos medalių laimėtoju (2015, 2018), triskart Europos čempionu (2009, 2011, 2012).

2021 metais jis išrinktas geriausiu Lietuvos sportininku.

Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris

Rinktinėje – 8 atletai, jų gretose 7 naujokai

„Esu labai patenkintas komandos dydžiu – 5 įgulos ir 8 irkluotojai. Manau, kad irklavimo rinktinė pasiekė šiai dienai maksimalų galimą rezultatą, – vertino vyr. treneris Mykolas Masilionis. – Nors didžioji dalis sportininkų ir neturi olimpinių žaidynių patirties, tačiau komandą tikrai galima vadinti subrendusia, turinčia nemažai aukščiausio lygio varžybų patirties.“

Vienintelė olimpinėse žaidynėse dalyvavusi Donata Karalienė irkluos porinę dvivietę valtį (W2x) su Dovile Rimkute. Ši įgula per pastaruosius dvejus metus tapo pasaulio vicečempionėmis ir dukart pasidabino Europos pirmenybių sidabro medaliais.

„Vaires-sur-Marne Nautical“ olimpiniame stadione startuos ir dvi pavienių dviviečių įgulos. Vyrų duetą sudarys broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai (M2-), o moterų porą – Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė (W2-).

Dar du olimpinės rinktinės nariai – vienvietes valtis irkluosiantys Viktorija Senkutė (W1x) ir Giedrius Beliauskas (M1x). Ir nors abu žaidynėse startuos pirmąjį kartą, Giedrius jau yra buvęs olimpinėse žaidynėse – jis 2021 metais vyko į Tokiją kaip atsarginis sportininkas.

Po treniruočių stovyklų maratono, Europos čempionato, finalinės olimpinės atrankos ir pasaulio taurės etapo pasirengimą svarbiausiems šių metų startams irkluotojai užbaigė Trakuose.

Irklavimo varžybos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyks liepos 26 – rugpjūčio 3 dienomis.