Buriuotojams jokių bėdų dėl kalbos barjero

Lietuvos olimpinę delegaciją sudaro pusšimtis sportininkų ir antra tiek akredituoto aptarnaujančio personalo.

Turbūt paprasčiausia olimpinėse žaidynėse susikalbėti su vietiniais bus buriavimo rinktinei. Kadangi abu Lietuvos sportininkus treniruoja prancūzai.

Burlentininkas Rytis Jasiūnas, penktadienį atidarymo ceremonijoje laikęs Lietuvos vėliavą, dirba su Fabianu Picu.

31-erių buvęs buriuotojas – vos metais vyresnis už savo auklėtinį – yra kilęs iš Marselio. Todėl Viduržemio jūros akvatoriją, kurioje vyks kovos dėl olimpinių medalių, pažįsta kaip savo penkis pirštus.

Lietuvoje burlentininkų trenerių paprasčiausiai nėra, tad ir R. Jasiūnas anksčiau ruošėsi savarankiškai, treniravosi su Vokietijos rinktine.

„Tai – retas atvejis. Paprastai nelabai kas nori rodyti savo virtuvės konkurentams, čia irgi būna tam tikrų paslapčių. Bet Rytis yra stiprus burlentininkas, vokiečiai jį kviesdavo kaip gerą treniruočių partnerį, galintį sudaryti konkurenciją“, – „Delfi“ pasakojo Lietuvos buriuotojų sąjungos, pasirašiusios sutartį su F. Picu iki Paryžiaus žaidynių pabaigos, prezidentas Raimundas Daubaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)