Baidarininkas olimpietis Simonas Maldonis šeštadienį vienas pirmųjų sveikino nuo pakylos nulipusią savo širdies draugę.

Irkluotojus olimpiniame kanale jau netrukus keis baidarių ir kanojų įgulos, bet prieš palikdama Paryžiaus pašonėje esantį Verą prie Marnos Lietuvos komanda apsirūpino labiausiai geidžiamomis lauktuvėmis.

Viktorija Senkutė ir Simonas Maldonis

Medalį V. Senkutė plėšte išplėšė mikrodvikovoje įveikusi bronzinę praėjusių planetos pirmenybių prizininkę iš Australijos Tarą Rigney. Ši nuo pat starto irklavo trečia, bet galiausiai nusileido lietuvei 0,53 sek.

„Turėjau aiškų planą – treneris sakė, kad medaliai bus dalinami ne pirmame, o antrame kilometre. Šitą finišą aš praktikavausi labai daug kartų namuose, galima sakyti, kiekvieną dieną. Ir kolegei Kamilei Kralikaitei prieš startą rašiau, kad bandysiu finišuoti taip, kaip praktikavomės kartu namuose. Pavyko, to ir užteko

Likus 500 m žvilgelėjau į kairę, pamačiau, kad su australe irkluojame labai panašiai. Žinojau, kad finišuodama galiu iškovoti Lietuvai medalį“, – sakė 28-erių vienvietininkė iš Trakų.

2 km ji nuirklavo per 7 min. 20,85 sek.

Auksą laimėjo visą distanciją pirmavusi dabartinė pasaulio čempionė iš Nyderlandų Karolien Florinh, įkandin finišavo Tokijo olimpinė čempionė Emma Twigg iš Naujosios Zelandijos.

Penkta buvo amerikietė Kara Kohler, šešta – bulgarė Denislava Angelova.

– Australė – tituluota, vis dėlto kiek mažiau nei pirmosios dvi prizininkės. Ar ji nuo pat pradžių buvo jūsų taikinys?„Delfi“ paklausė V. Senkutės

– Nebuvo jokių taikinių – tiesiog norėjau lipti ant medalininkų pakylos, nuo pradžios iki galo padaryti savo darbą. Šiaip gerbiu visas sportininkes, jos yra nuostabios. Mano didžiausia svajonė buvo stovėti ant pjedestalo tokioje kompanijoje. Tai – mano pirmas medalis tarp suaugusiųjų, ir olimpinis. Ar gali būti geriau?

– Apie ką kalbėjotės su čempione prieš apdovanojimų ceremoniją?

– Tiesiog džiaugėmės geromis varžybomis ir ateinančiomis atostogomis. Juokavome, kalbėjomės, kaip gera čia būti, kovoti viena su kita – padedame išspausti geriausia, ką turime.

– Kam norėtumėte paskirti medalį?

– Savo tėčiui, kuris buvo irkluotojas ir yra danguje. Savo mamai, kuri mane labai seka ir palaiko. Savo vaikinui, be kurio medalio irgi nebūtų. Savo draugams, artimiesiems ir šiaip visai Lietuvai, visoms Baltijos šalims. Visiems, kurie mane palaiko, nenusisuko, kai nesisekė. Nes tokių buvo daug – dabar jie rašo man ir džiaugiasi. Na, gerai, ir jūsų šis medalis.

– Jūsų karjeroje buvo daug posūkių, praeityje ankstesnė federacijos vadovybė buvo nutraukusi finansavimą. Turite kokią nors žinutę?

– Kad žiūrėtų savęs. Tuo metu buvo pykčio, bet supratau, kad per jį nieko nepasieksi. Todėl pasitraukiau, pailsėjau ir atradau naują meilę irklavimui. Mėgavausi, pavyzdžiui, vakar po treniruotės liūdėjau, kad ji – jau paskutinė žaidynėse. Bet labai svarbu ir pailsėti, sugrįžti su naujomis jėgomis. Linkiu visiems nenusisukti nuo sporto, jei jis jums patinka.

Prieš tai vykusiame vyrų vienvietininkų B finale Giedrius Bieliauskas finišavo ketvirtas ir bendroje rikiuotėje užėmė dešimtą poziciją.

V. Senkutė užbaigė aštuonių Lietuvos irkluotojų rinktinės pasirodymą Paryžiaus žaidynėse. Be jos finalą pasiekė pavienės dvivietės įgula – Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė, užėmusios penktą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)