Abi tautietės olimpinėse žaidynėse startavo identišku rezultatu – pagrindiniame fechtavimo etape laimėdamos 16 dvikovų iš 35.

Po 205 tšk. surinkusios lietuvės dalinasi 20-26-a vietomis.

„Aišku, norėjau geriau. Pradžioje ėjosi gerai, paskui kažkur save pamečiau, pabaigoje vėl atradau. Bet jau mažai kovų buvo likę. Šiaip fechtavimo taškai labai svarbūs, bet bus dar daug rungčių, įskaitant jojimą“, – pirmą varžybų dieną komentavo G. Venčkauskaitė.

Beje, Lietuvos atstovių tarpusavio akistatą Paryžiuje laimėjo būtent ji.

„Reikia atsiversti statistiką, bet paskutiniu metu dažniau pavyksta man“, – paklausta, koks yra jos ir L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės tarpusavio pergalių ir pralaimėjimų balansas, sakė G. Venčkauskaitė.

Penkiakovininkė iš Kauno atskleidė, jog prieš startą nebuvo išvengta šiokių tokių nesklandumų.

„Mūsų autobusas kažkodėl nuvažiavo į kitą miesto galą, ir vietoje 20 minučių kelionė į varžybas truko visą valandą“, – pasakojo 31-erių sportininkė.

Geriausiai fechtuotis ketvirtadienį sekėsi tribūnų triukšmingai remiamai prancūzei Elodie Clouvel, kuri laimėjo 27 dvikovas iš 35 (260 tšk.).

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė teigė, jog toks rezultatas – jau paraiška į aukso medalį, tuo metu G. Venčkauskaitei atrodo, kad išskirti ryškias favorites vis dar sunku.

„Visas pirmas 15-ukas atvažiavo čia medalių – priklausys, kaip kuriai lemiama diena susiklostys“, – svarstė šio sezono pasaulio taurės finalo nugalėtoja.

Paryžiuje penkiakovininkai grumsis olimpinėse žaidynėse dar nebandyta sistema. Moterys šeštadienį rungsis papildomame fechtavimo etape, jojimo, 200 m plaukimo laisvu stiliumi ir kombinuotoje bėgimo bei šaudymo rungtyje.

Tuomet į finalą keliaus 18 stipriausių, kurios kartos šią programą iš naujo sekmadienį, kai jau virs kova dėl medalių.

Anot G. Venčkauskaitės, konkurencija – tokia, kad jau pusfinalyje teks iš visų jėgų siekti maksimalių rezultatų.

Dar rimtesni formato pokyčiai laukia po olimpiados, kai tradicinę konkūrų rungtį keis ekstremalus kliūčių ruožas.

Nors nemažai garsiausių šiuolaikinės penkiakovės žvaigždžių pyksta dėl tokios permainos, G. Venčkauskaitė turi priešingą nuomonę.

Gintarė Venčkauskaitė

„Aš esu už naujoves, nes kartais užsisėdime praeityje. Laukiu naujosios rungties, ji man visai neblogai sekasi. Aišku, bus gaila su žirgais atsisveikinti, bet vėlgi – tai yra pavojinga rungtis“, – pažymėjo lietuvė.

Ji pradėjo trečiąsias žaidynes savo karjeroje. 2012 metais Londone G. Venčkauskaitė tenkinosi 12-a pozicija, o prieš trejus metus Tokijuje buvo septinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją