Dienraščio „Le Figaro“ savaitgalio priedas „Madame Figaro“ paskelbė Lietuvos maestro Juozo Statkevičiaus 2025 metų pavasario-vasaros kolekcijos (Prêt à porter Printemps-Eté 2025) nuotraukas iš Paryžiuje „Cirque d’Hiver“ („Žiemos cirke“) įvykusio pristatymo. Leidinyje iš viso pateikiamos 49 nuotraukos.

„Trumpai tariant, geriausia, kas gali būti mados pasaulyje!“, – tokiu vertimu socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino prancūzų kalbos vertėjas Vytautas Bikulčius.

Apie rugsėjo 29 dieną įvykusią lietuvių dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekciją skelbė ir kiti užsienio portalai tokie kaip „Harper’s Bazar“.

„Norite, ar ne – pasaulinė šlovė! Perlipau per lietuvišką heitą ir pavydą! Tamsa, pagieža ir štai prašom faktas – pasaulis supranta ir gerbia talentus!“, – savo paskyroje rašė J. Statkevičius, dalindamasis užsienio žiniasklaidos straipsniu.

Delfi primena, kad mados sostinę Paryžių rugsėjo 29 dieną sudrebino garsaus Lietuvos dizainerio J. Statkevičiaus ir jo gausios komandos surengtas šou.

Išskirtinėje erdvėje vykęs Juozo 2025-ųjų pavasario-vasaros drabužių kolekcijos pristatymas abejingų nepaliko – J. Statkevičius buvo sutiktas garsiais plojimais ir žiūrovų ovacijomis.

Dar prieš išvykdamas į Paryžių J. Statkevičius juokavo, kad jo komanda – bene didesnė už olimpinę komandą. Savaitgalį tuo įsitikinti galimybę turėjo žmonės, dalyvavę jo drabužių kolekcijos pristatyme, mat čia podiumu žengė gausus būrys lietuvaičių modelių.

Prieš vykdamas į Paryžių J. Statkevičius Lietuvai davė pažadą – mados pasaulyje garsinti mūsų šalies vardą. Tiesa, Juozas prasitarė, kad siekdamas šio tikslo norėtų jausti didesnį Lietuvos valdžios ir žmonių palaikymą, mat kol kas viso to esą jis sulaukia tik iš tam tikro siauro žmonių rato.

Žinomo šalies dizainerio Paryžiuje pristatytą kolekciją neilgai trukus galės išvysti ir Lietuva. Čia savo kūrybą J. Statkevičius pristatys jau lapkričio 15-ąją.