Į Kauno klinikų Vaikų skubios pagalbos skyrių buvo atvežtas mažametis, kuris bėgiodamas parkrito, atsitrenkė į netoliese gulėjusį vazoną ir smarkiai įsikando į liežuvį.

„Deja, šviežiai išaugę aštrūs dantys liežuviui gali būti negailestingi – jo galas prasiskyrė, liežuvis pasidalino pusiau“, – rašoma Jauno klinikų skubios pagalbos skyriaus „Facebook“ paskyroje.

Toliau pasakojama, kad žaizda buvo nemaža – bėgo kraujas, atsirado tinimas. Visa tai mažylio artimiesiems sukėlė daug nerimo.

Kauno klinikų Skubiosios pagalbos skyrius. Greitosios garaže

„Tokiomis akimirkomis ypatingai jaučiame savo specialybės teikiamas galimybes greitai spręsti kompleksines užduotis – patys galime vaiką užmigdyti ir susiūti žaizdą.

Nereikia laukti anesteziologo, kol baigs operuoti ir ateis iš kito skyriaus. Neturime lūkuriuoti ir veido-žandikaulių chirurgo apžiūros, kuris, tikėtina, tuo metu užsiėmęs kitomis konsultacijomis – skubiosios medicinos gydytojas turi reikiamus įgūdžius pagalbą tokiam vaikui suteikti čia ir dabar.

Visada atsižvelgiame ir į artimųjų pageidavimus, stengiamės, kad tėvai būtų šalia vaiko net ir procedūros metu, jei tai saugu“, – rašoma socialiniame tinkle.

Laimė, ši istorija baigėsi gerai, o mažajam pacientui net neprireikė gultis į ligoninę.

„Po migdymo vaikas dar valandėlę pabuvo skubios pagalbos skyriaus stebėjimo palatoje, kur visiškai išsibudino. Įvertinę, kad jaučiasi gerai, pamatę veide jau ir vieną kitą šypseną, išleidome ilsėtis ir sveikti namo“, – džiaugėsi medikai.