Apie liežuvio pasaitėlį ir kokiais atvejais jis kelia problemas, papasakojo klinikos „Dantų harmonija“ gydytoja odontologė Vitalija Tučė.

– Pradėkime nuo to, kas apskritai yra liežuvio pasaitėlis? Kokią funkciją jis atlieka?

– Liežuvio pasaitėlis – tai liežuvį su burnos dugnu jungiantis, į plėvę panašus jungiamojo audinio darinys. Norisi paminėti, kad pasaitėlius turi ne tik liežuvis, bet ir abi lūpos, skruostai. Pasaitėliai iš esmės prilaiko ir gali riboti lūpų, liežuvio judesius. Trumpas liežuvio pasaitėlis susiformuoja dar nėštumo metu. Liežuvis pradeda formuotis jau ketvirtąją nėštumo savaitę ir kai liežuvis tinkamai neatsiskiria nuo burnos dugno, tada pasaitėlis lieka per storas ar prisitvirtinęs per arti liežuvio galiuko. Nors yra kelios teorijos, kodėl taip atsitinka, bet trumpo liežuvio pasaitėlio susiformavimo priežastys nėra iki galo aiškios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją