Vanduo

Vanduo yra gyvybiškai svarbus organizmui, įskaitant normalų kraujo tankį. Sveikas suvartojimas yra nuo 1,5 iki 3 litrų per dieną.

Jei negeriate pakankamai vandens, kraujas tirštėja ir didėja kraujo krešulių susidarymo rizika.

Todėl paprastas būdas praskiesti kraują - gerti gryną vandenį arba bent jau arbatą.

Augaliniai aliejai

Alyvuogių, linų sėmenų, vynuogių sėklų ir kituose aliejuose yra kraujui naudingų antioksidantų, fenolio, vitamino E ir Omega-3 rūgščių.

Tyrimai rodo, kad vartojant augalinius aliejus sumažėja medžiagų, sukeliančių kraujo krešulių susidarymą.

Sviestas kraujui naudingas tik prieš jį pašildant, todėl jį geriausia dėti į paruoštas salotas arba tiesiog pamirkyti į duoną.

Alyvuogių aliejus

Ramunėlės

Ramunėlių arbata yra labai naudingas produktas visiems, turintiems tiršto kraujo.

Ramunėlės yra natūralus antikoaguliantas ir slopina trombocitų aktyvumą.

Jūros dumbliai

Jūros dumblių nauda gerai žinoma, o jų liekninamosios savybės yra viena iš daugelio priežasčių, kodėl verta įtraukti šį produktą į savo mitybą.

Jūros kopūstuose ir kitose jūros gėrybėse yra daug jodo, kuris didina kraujagyslių tonusą ir mažina kraujo klampumą.

Žuvys

Naudingos omega-3 riebalų rūgštys veiksmingai skystina kraują.

Siekiant išvengti trombozės, rekomenduojama valgyti riebią žuvį ir menkių kepenų aliejų.

Pastarasis padeda ištirpdyti esamus kraujo krešulius.

Gydytojai rekomenduoja žuvį valgyti bent tris kartus per savaitę.

Raudonosios vynuogės

Raudonųjų vynuogių odelėse gausu polifenolių, galingų antioksidantų, kurie apsaugo nuo kraujo krešulių susidarymo.

Tačiau ne sezono metu parduotuvėse sunku rasti raudonųjų vynuogių.

Vynuogės

Česnakai

Dar vienas antikoaguliantas, kurį verta įtraukti į tiršto kraujo turinčių žmonių mitybą.

Kad česnakas būtų naudingesnis, jį reikėtų valgyti žalią, pavyzdžiui, sutrinti peiliu ir įdėti į daržovių salotas ar bulves.