Itin daug baklažanai turi kalio – 100 g vaisių jo yra 238 mg. Esantys šiose daržovėse pektinai pasižymi baktericidinėmis savybėmis – neleidžia daugintis bakterijomis ir padeda iš organizmo pašalinti kenksmingas medžiagas.
Baklažanuose esančios kvapiosios medžiagos skatina išsiskirti skrandžio sultis, todėl pagerėja virškinimas. Baklažanai šalina iš organizmo cholesterolį, todėl mažina jo kiekį kraujyje, kraujagyslių sienelėse, tad labai tinka aterosklerozės profilaktikai ir jai gydyti.
Pagyvenusiems žmonėms, ypač sergantiems širdies ir kraujagyslių, inkstų ligomis, nusilpus širdies darbui, dietologai rekomenduoja kuo dažniau valgyti baklažanus.
Jei nesiskundžiama virškinimo trakto negalavimais, baklažanus galima maišyti su saldžiosiomis paprikomis, pomidorais ir cukinijomis. Tai – labai maistingos salotos. Kadangi baklažanai didina šlapimo rūgšties išsiskyrimą, juos patartina valgyti sergant podagra.