Kažkada pasirodė labai protinga keisti kalorijas turinčią cukraus gliukozę į kalorijas neturinčius cukrus ir amino rūgštis fruktozes, aspartamus arba jų alkoholius (ksilitolį ir sorbitolį). Valgai, saldu, kalorijų nėra ir neva nėra problemų.

Tačiau...

Saldikliai nepavirsta gliukoze ir dėl to neatneša papildomai kalorijų. Bet ir sotumo jausmo nesukelia taip gerai kaip gliukozė (nors ir trumpam). Tad suvalgoma daugiau kitų kalorijų, nes saldiklių šiaip niekas nevalgo, valgo kažką su saldikliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)