Mūsų organizmo vidus panašiai kaip katės išorė nereikalauja pagalbos švarinantis. Tiesą sakant, organizmas ne itin palankiai reaguoja į bet kokias intervencijas. Tereikia reguliariai valgyti paprastą, sveiką maistą – produktus, kuriuose daug skaidulų ir mažai (arba visiškai nėra) cukraus, konservantų ir nesveikųjų riebalų – ir organizmas bus sveikas ir naujas lyg ką tik nuo konvejerio.
Vis dėlto kartais mums visiems pasitaiko paslysti, ypač kai svetingai vaišina artimieji. Nusiminti ir apskritai numoti ranka į sveiką gyvenimo būdą nereikėtų – juk organizmui galima padėti išsivalyti, pašalinti susikaupusius toksinus.
Štai dvylika produktų, kurie padeda iš organizmo pašalinti toksinus.
Smidrai
Smidrai yra natūralus diuretikas, jie padeda nuo pilvo pūtimo ir kitų nemalonių simptomų. Juose daug amino rūgščių ir mineralų, todėl jie palengvina pagirių simptomus, teigiama leidinyje „Journal of Food Science“ paskelbto tyrimo išvadose.
Avokadai
Šiuose itin naudinguose vaisiuose yra dviejų rūšių aliejų – linalolio ir geranyl acetato, kurie, kaip įrodyta, padeda nuo dirgliosios žarnos sindromo ir kitų virškinimo sistemos sutrikimų. Leidinyje „Journal of Agricultural and Food Chemistry“ paskelbtame tyrime aprašomas bandymas, kai mokslininkai žiurkėms su pažeistomis kepenimis davė 22 skirtingų rūšių vaisių.
Paaiškėjo, kad veiksmingiausiai kepenų funkciją atkuria avokadai.
Bananai
Bananai turi daug kalio, todėl kompensuoja natrio poveikį ir sumažina skysčių susikaupimą. Taip pat bananuose yra atsparaus krakmolo, kuriuo maitinasi gerosios žarnyno bakterijos.
Burokėliai
Šiuose raudonuose šakniavaisiuose yra antioksidanto betalaino, kuris skatina kepenų – pagrindinio organizmo detoksikavimo organo – ląstelių regeneraciją.
Citrusinių vaisių žievelės
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, citrinų, žaliųjų citrinų ir kitų citrusinių vaisių žievelėse yra antioksidanto d-limoneno, kuris, kaip buvo įrodyta, stimuliuoja kepenų enzimus.
Lapiniai kopūstai
Ne veltui lapiniai kopūstai dažniausiai patiekiami prie keptos vištienos. Leidinyje „Nutrition Research“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad šiuose žalumynuose esančios maistinės medžiagos organizme susijungia su tulžies rūgštimis ir neleidžia kauptis cholesteroliui kraujyje.