1. Sausi pusryčiai

Nepaisant jų saldumo, traškumo ir populiarumo, dauguma saldžių dribsnių ilgai jūsų nepasotins.

Juose paprastai yra daug cukraus ir mažai baltymų, o tai reiškia, kad jie greitai padidins cukraus kiekį kraujyje. Tai gali sukelti dirglumą ir alkį, kai ims veikti cukraus kiekį kraujyje mažinantis hormonas insulinas, rašoma portale healthline.com.

Net ir natūraliau atrodantys produktai, pavyzdžiui, granola, dažnai turi pridėtinio cukraus, kuris siejamas su nutukimu, 2 tipo diabetu ir širdies ligomis.

2. Blyneliai arba vafliai

Šie patiekalai dažnai gaminami iš rafinuotų baltųjų miltų, užpilami sviestu ir sirupu, kuris iš esmės yra grynas cukrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)