Tačiau biomedicinos mokslų daktaras, mitybos ir sveikos gyvensenos specialistas Artūras Sujeta sako, kad tikrai yra nesunkių ir sveikų būdų kaip numesti svorio per daug nekeičiant savo kasdienybės. Kokie šie būdai, kalbėjome tinklalaidėje „Sveiki gyvi“.

Taurė vyno kas vakarą – 5 kg papildo svorio po metų

Pasak dr. A. Sujetos, yra kelios pagrindinės priežastys, kodėl priaugame svorio. Visų pirma, tai smegenys, kurios mėgsta patogumą, o jo ypač išmokome per pandemiją – įpratome maistą užsisakyti į namus, o ne eiti jo pasiimti, važiuoti iki sporto klubo su automobiliu ir panašiai. Kalorijų suvartojama vis daugiau, o dėl didesnių galimybių likti namuose, judama vis mažiau.

Kita svarbi ir dar visai nauja svorio augimo priežastis yra tarša.

„Turime didelę problemą visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, tai mikroplastikas, kuris yra maiste, ir gali kenkti žarnynui bei turėti rimtų pasekmių dėl svorio augimo. Ir, aišku, maistas – pabandykite nusipirkti šokolado be palmių aliejaus, be blogųjų sočiųjų riebalų. Tai bus didelis iššūkis“, – sakė dr. A. Sujeta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)