Iš cukraus gautas energijos perteklius paverčiamas ir saugomas riebalų pavidalu. Dėl šios priežasties vartojant per daug cukraus gali išsivystyti nutukimas, kiti medžiagų apykaitos sutrikimai.
Energija gaunama iš maisto ar gėrimų, pagamintų iš pridėtinio cukraus, nėra vertinga, nes šiuose produktuose nėra kitų svarbių maisto medžiagų: vitaminų, mineralų, baltymų, skaidulų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)