Be to, sveikuolis pažymi, kad žmonėms reikia žymiai mažiau kalorijų, nei įprasta suvartoti:
„Mūsų maiste vyrauja daržovės, vaisiai ir pilnagrūdis maistas. Tai sudaro turbūt apie 80 proc. mūsų mitybos. Žinoma, ir to maisto kaloringumas svarbus. Suprantama, kad moterims pakanka 1200-1400 kalorijų, vyrams 1500-1700“, - kalbėjo D. Kepenis.
Jis pažymi, kad jo šeima maisto neperverda, neperkepa ir stengiasi labai gerai sukramtyt:
„Geras sukramtymas yra labai svarbus dalykas. Šiandien mes dažnai persivalgome ne dėl to, kad to maisto yra per daug, bet dėl to, kad mes jo nekramtome ir kai nekramtome, nespėjame patenkinti savo vitaminų, mikroelementų poreikių, nes jie apčiuopiami burnoje“, - sakė D. Kepenis.
Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.