„Čia tiesiog tokių dalykų sukrito, kad patys nespėjome sužiūrėti, mūsų vadovė to taško atostogavo, ir viskas taip išėjo“, – sakė kebabinės „Baharat“ savininkas Paulius Žekonis.

Inspektoriai nustatė, kad darbuotojų asmeniniai daiktai laikomi ten pat, kur ir maisto produktai.

„Sudaroma galimybė kryžminei taršai atsirasti, nes dalis šviežių daržovių buvo laikoma darbuotojų persirengimo patalpoje, o šalia laikomas patalpų valymo inventorius, cheminės medžiagos, netvarkingos darbuotojų persirengimo patalpos. Taip pat nustatyta, kad įmonė nekontroliuoja šaldymo įrengimų temperatūros“, – sakė VMVT maisto produktų inspektorė Danguolė Grigalevičienė.

Visgi kebabinės savininkas aiškina, kad inspektoriai užklupo per patį darbų piką, todėl nespėta susitvarkyti.

„Daug smulkmenų susidėjo ir viskas. Ateina patikrinimas per patį pietų metą ir tada parašo, kad sienos aptaškytos. Na taip, aš suprantu, kad tai nelabai gražu ir nelabai tvarkinga, arba tos pačios prekės, padėtos ant žemės“, – kalbėjo P. Žekonis.

Neseniai pasklido žinios, kad galimai pavalgę šios kebabinės maisto susirgo 2 klientai. Jie pajuto žarnyno ligų simptomus, pykinimą, vėmimą, pakilo aukšta temperatūra. Dėl to kreipėsi į medikus. Tačiau P. Žekonis tikina, kad žmonės galėjo apsinuodyti ir kitur.

„Tikrai prasileidom, nebuvo viskas labai tvarkinga, bet, tarkime, tą patį sekmadienį, kai visas skandalas kilo, padarėme apie 130 kebabų. Kad du žmonės apsinuodijo... Vėlgi, mums gaila, per vieną dieną viską susitvarkėme“, – sakė P. Žekonis.

Kebabinė garsėja išskirtiniu maistu, bet išskirtinės čia ir kainos – kebabas čia kainuoja 10 eurų.

„Niekas tą dieną nesikreipė ir jokių pastebėjimų nedavė. Mėsa tikrai nebuvo pasibaigusio galiojimo, mėsa šaldyta, mes ją vežame iš Vokietijos, tikrai patikimų gamintojų“, – kalbėjo savininkas.

Apklausti kauniečiai sakė, kad jų mėgstamiausias maistas yra pica, bet retai kuris atkreipia dėmesį į aplinką, kurioje valgo.

Specialistai įspėja, kad prasidėjus kepsninių sezonui ir vis daugiau laiko praleidžiant lauke, reikia būti atidiems, ką dedame į burną, nes apsinuodyti vasarą itin lengva.

„Pavojingiausia mėsa, ypač žalios mėsos nereikėtų laikyti šiltai, nes ji gali greitai sugesti. Be abejonės, taip pat ir kiaušiniai“, – sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro užkrečiamųjų ligų specialistė Kristina Leščienė.

Apsinuodijus dažniausiai pasireiškia pykinimas, vėmimas, viduriavimas, galvos skausmas, bendras silpnumas.

Tyrimas dėl kebabinės Kaune vis dar tęsiamas, įstaigos veikla laikinai sustabdyta. Vien šiemet Kaune gauti 43 pranešimai dėl netinkamos viešojo maitinimo įmonių veiklos. 25 proc. pranešimų pasitvirtino.