Septynerius metus trukęs tyrimas, kuriame dalyvavo 500 000 kinų, parodė, jog kasdien valgant aitriųjų paprikų ankstyvos mirties rizika sumažėja 14 proc., lyginant su žmonėmis, kurie aitriųjų paprikų valgė rečiau nei kartą per savaitę, informuoja futurity.org.
Tiesa, nepersistenkite – nebūtina kasdien valgyti aitriųjų paprikų.
„Net ir valgant aštraus maisto rečiau (vieną ar du kartus per savaitę) pastebima nauda sveikatai, – teigė profesorius Lu Ki. – Išmintingiausia būtų palaipsniui didinti aštraus maisto kiekį.“
Kinijoje aitriosios paprikos – labai populiarus prieskonis. Tyrimo dalyviai valgė aitriąsias paprikas šviežias, džiovintas, su padažu, keptas. Pavyzdžiui, JAV pastarąjį dešimtmetį išpopuliarėjo aitriųjų paprikų padažas.
Profesoriaus Lu Ki teigimu, sveikatai itin naudingas aitriosiose paprikose esantis kapsacinas. Jis mažina nutukimo riziką, turi antibakterinių ypatybių, saugo nuo diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio. Aitriosios paprikos taip pat mažina kraujospūdį, slopina uždegimus.