Kaip rašo „The Daily Mail“, po sėkmingos transplantacijos gydytojai moteriai pažadėjo, kad baisiausia jau likę praeityje, tačiau po kurio laiko jai ir vėl teko kreiptis į gydytojus. K. Firzsimons skundėsi skausmais ir jai buvo skirta fizioterapija, neva padėsianti atpalaiduoti įtemptus raumenis.

Galiausiai po keturių parų, praleistų kankinantis dėl skausmų, moteriai nustatyta siaubinga diagnozė.

Nepaisant taikytos chemoterapijos ir atliktos visiškos dešinės kojos amputacijos šių metų gegužės mėn., prieš savaitę gydytojams vis dėlto teko pripažinti, kad vėžys pasiekė pacientės plaučius, taigi jos gyvenimo dienos jau suskaičiuotos.

K. Fitzsimons, kuriai inksto persodinimas buvo atliktas, kai jai buvo 15 metų, reguliariai dalyvavo „Transplant Games“ varžybose, o svajonę tapti motina jai pavyko įgyvendinti tik 2014 m. balandžio mėn. „Jei iš to gali būti nors kokios nors naudos, norėčiau, kad dėl ignoruojamų simptomų po gimdymo nebemirtų nė viena moteris“, - sakė ji.

„Jaučiuosi bejėgė. Buvo labai lengva simptomus paaiškinti tuo, kad aš po gimdymo pradėjau vėl sportuoti. Jei nebūčiau neseniai susilaukusi kūdikio, į skausmus būtų pažvelgta rimčiau. Kadangi mano atveju skausmai nebuvo tinkamai įvertinti, vėžys organizme plito beveik septynis mėnesius“, - liūdnais dalykais dalijosi ji.

Nejaučiu gailesčio sau, man gaila dukters ir gyvenimo draugo. Labai juos myliu ir nenoriu jų palikti“, - tęsė moteris.

K. Fitzsimons laikėsi nurodymų nesportuoti tris mėnesius po gimdymo, taigi į darbą sporto sakėje ji grįžo tik tada, kai jai leido gydytojai. Vis dėlto pradėjusi sportuoti ji pajautė čiurnoje nemalonius pojūčius ir iš karto suprato, kad kažkas yra negerai. „Jaučiausi fiziškai atsigavusi, todėl žinojau, kad tai, ką pajaučiau, nėra normalu. Vis dėlto mano gydytojas patikino, kad tai dėl neseniai buvusio gimdymo“, - guodėsi moteris.

Kiekvieną kartą, kai ji lankėsi pas gydytojus, jai buvo sakoma, kad tai – raumenų pažeidimas dėl grįžimo prie fizinio aktyvumo po gimdymo. 2014 m. gruodžio mėn. 23 d. moteriai atliktas tyrimas parodė, kad jos dubens kaule susiformavęs darinys. Sausio mėn. atlikti tyrimai patvirtino, kad šis darinys – tai piktybinis auglys. K. Fitzsimons pranešta, kad jai – reta ir itin agresyvi kaulų vėžio forma – osteosarkoma.

Prieš kelias dienas moters būklė pablogėjo, o labdaros organizacijos pradėjo rinkti pinigus mirštančios moters dukteriai.

Tikimasi suteikti vilčių išgyventi neturinčiai moteriai ramybę, bes ji žinos, kad jos šeima bus pasirūpinta.

Kas yra osteosarkoma?

Osteosarkoma – reta kaulų vėžio rūšis, dar vadinama osteogenine sarkoma. Šiek tiek dažniau ši liga diagnozuojama vyrams. Be to, dažnai šią liga serga paaugliai ir jauni žmonės. 

Kasmet Jungtinėje Karalystėje (JK) nustatoma 530 naujų šios ligos atvejų. Dažniausiai piktybinių navikų aptinkama kojų ir rankų kauluose.

Dažniausiai pasitaikantis osteosarkomos simptomas – skausmas. Susirgus šia baisia liga taip pat gali atsirasti patinimų. Kartais ši liga diagnozuojama tik tada, kai dėl susilpnėjusių kaulų jie pradeda lūžti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)