Finansinė krizė ir rinkų nuosmukis gali mus susargdinti, nustatė keli tyrimai.

Recesija turėjo įtakos žmonių sveikatai, nes jos periodu padaugėjo tiek į ligonines paguldytų žmonių, tiek nusiskundimų nedideliais sveikatos sutrikimais, rašo dailymail.co.uk.

Prasidėjus recesijai, paieškų svetainėje „Google“ padaugėjo lankytojų, ieškojusių informacijos apie skrandžio opas, galvos skausmus, taip pat išvaržas ir krūtinės skausmus.

Išanalizavę paieškų užklausas nuo 2008 metų gruodžio iki 2011 metų gruodžio, tyrėjai nustatė, jog reikšmingai išaugo informacijos apie streso keliamas ligas poreikis.

Amerikiečių tyrimas, paskelbtas žurnale „American Journal of Preventive Medicine“, parodė, jog paieškos apie skrandžio opų simptomus išaugo 228 proc., o užklausos apie galvos skausmus padidėjo 193 proc.

Jis taip pat nustatė, kad Jungtinėse Valstijose su kiekvienu procentiniu punktu padidėjus naudojimosi teisės atėmimų atvejams, užklausos dėl psichologinių kančių išaugdavo 16 proc.

„2011 metais pasibaigus didžiajai recesijai, paieškų užklausos tebebuvo didesnės negu prieš recesiją“, - teigė tyrimo autorius, profesorius Johnas W. Ayersas iš San Diego universiteto.

„Žmonių sveikata su ekonomika negerėjo. Juos tebekankino kur kas daugiau ligų“, - sakė jis.

Kitas Jungtinių Valstijų tyrimas nustatė, kad smukus vertybinių popierių rinkai, padaugėjo ligoninėse gydomų žmonių.

Finansų profesoriai Josephas Engelbergas ir Christopheris Parsonsas iš Kalifornijos universiteto San Diege rinkos būklę palygino su Kalifornijos ligoninių duomenimis nuo 1983 iki 2011 metų.

Žmonės, kurie patekdavo į ligonines ekonominio nuosmukio metu, skųsdavosi nerimu, depresija ar kitais emocinio streso sutrikimais, praneša svetainė kmbz.com.

Tyrimas nustatė, kad vertybinių popierių kainoms smukus vienu standartiniu nuokrypiu (maždaug 1,5 proc.), per artimiausias dvi dienas pacientų skaičius Kalifornijos ligoninėse išaugdavo apie 0,26 proc.

Trečiasis tyrimas, atliktas Šiaurės Karolinoje, parodė, kad 2008 metų krizė buvo susijusi su išaugusiu širdies infarktų skaičiumi. Jame taip pat daroma išvada, kad recesija turi įtakos mūsų fizinei sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)