Bėda tame, kad šios amino rūgštys randamos kauluose ir gyvūnų organuose, kurių mes jau seniai nevartojame. Štai todėl želatina yra tokia naudinga mūsų organizmui – ji aprūpina mus amino rūgštimis.

Ar kada susimąstėte, kodėl ligoniams ligoninėje po operacijos ar kitos sunkios ligos pietums ar vakarienei duoda želės? Taip yra todėl, kad jos sudėtyje – daugiausiai skystis, kurį organizmui nėra sunku virškinti. Po sunkaus laikotarpio jūsų kūnui reikia maisto, kuris lengvai virškinamas, štai todėl želė yra tobulas maistas kiekvienam.

Želatinos nauda sveikatai:

Joje gausu proteinų – viename valgomajame šaukšte yra 6 gramai proteinų, tad jei norite jų suvartoti daugiau, įtraukite želę į savo mitybos racioną.

Pagerina kaulų ir sąnarių sveikatą – želatinoje esančios amino rūgštys yra būtinos sąnarių kremzlių sustiprinimui.

Gali padėti turintiems alergiją tam tikriems maisto produktams – gydo skrandžio sienelę ir virškinamąjį traktą.

Dėl glicino, esančio želatinoje, ji padeda išvalyti organizmą nuo toksinų.

Pagerina plaukų, nagų ir dantų būklę – želatinoje esantis keratinas yra labai svarbus proteinas, kalbant apie nagų, plaukų ir dantų sveikatą.

Odai suteikia daugiau elastingumo – jei nežinojote, želatina iš esmės yra pagamintas kolagenas. Vartojant ją, tai padės jūsų odai tapti elastingesnei labiau nei veido kremai.

Padeda gyti žaizdoms greičiau – želatinos sudėtyje esantis glicinas turi antiuždegiminių ir gydančių savybių.

Padeda miegoti geriau, o reguliariai vartojant želatiną, tai pagerins jūsų ir pažinimo funkciją.

Padeda numesti svorio – pasak ekspertų, želatina skatina medžiagų apykaitą.