Bėda tame, kad šios amino rūgštys randamos kauluose ir gyvūnų organuose, kurių mes jau seniai nevartojame. Štai todėl želatina yra tokia naudinga mūsų organizmui – ji aprūpina mus amino rūgštimis.
Ar kada susimąstėte, kodėl ligoniams ligoninėje po operacijos ar kitos sunkios ligos pietums ar vakarienei duoda želės? Taip yra todėl, kad jos sudėtyje – daugiausiai skystis, kurį organizmui nėra sunku virškinti. Po sunkaus laikotarpio jūsų kūnui reikia maisto, kuris lengvai virškinamas, štai todėl želė yra tobulas maistas kiekvienam.
Želatinos nauda sveikatai:
Joje gausu proteinų – viename valgomajame šaukšte yra 6 gramai proteinų, tad jei norite jų suvartoti daugiau, įtraukite želę į savo mitybos racioną.
Pagerina kaulų ir sąnarių sveikatą – želatinoje esančios amino rūgštys yra būtinos sąnarių kremzlių sustiprinimui.
Gali padėti turintiems alergiją tam tikriems maisto produktams – gydo skrandžio sienelę ir virškinamąjį traktą.
Dėl glicino, esančio želatinoje, ji padeda išvalyti organizmą nuo toksinų.
Pagerina plaukų, nagų ir dantų būklę – želatinoje esantis keratinas yra labai svarbus proteinas, kalbant apie nagų, plaukų ir dantų sveikatą.
Odai suteikia daugiau elastingumo – jei nežinojote, želatina iš esmės yra pagamintas kolagenas. Vartojant ją, tai padės jūsų odai tapti elastingesnei labiau nei veido kremai.
Padeda gyti žaizdoms greičiau – želatinos sudėtyje esantis glicinas turi antiuždegiminių ir gydančių savybių.
Padeda miegoti geriau, o reguliariai vartojant želatiną, tai pagerins jūsų ir pažinimo funkciją.
Padeda numesti svorio – pasak ekspertų, želatina skatina medžiagų apykaitą.