Vadinamoji kiaulpienių kava – tas gėrimas, kurį gerti ne tik skanu, bet ir labai naudinga, skelbia bloomberg.com.
Idėja gaminti tokį gėrimą kilo Los Andžele (netrukus ši mada išpopuliarėjo visoje šalyje, tokią kavą pradėjo pardavinėti daug kavinių ir restoranų). Sveikuoliams skirtos kavinės „Amara Kitchen“ Los Andžele savininkė Corrina Becker savo klientams verda kiaulpienių kavą iš specialaus mišinio, kurį gardina pienu.
„Kai pirmą kartą paragavau vandeniu užpiltos kiaulpienių kavos, supratau, kad jai kažko trūksta“, – teigia moteris. „Kitchen Mouse“ vegetariškoje kavinėje dirbanti Erin Johnson sako, kad žmonės mėgsta tiek klasikinį kiaulpienių kavos variantą, tiek pagardintą pienu. „Nuo tada, kai prieš pusantrų metų pradėjome savo veiklą, šis gėrimas sparčiai išpopuliarėjo. Žmonėms labai patinka, kad skoniu jis primena tikrą kavą, panaši ir jo spalva, tačiau jis be kofeino“, – sako moteris.
Taip, kiaulpienių kava tikrai turi savo pliusų, tačiau nevertėtų perlenkti lazdos. Kiaulpienių šaknyse esantis vitaminas B padeda išlaikyti budrumą. Esą puodelis tokios kavos poveikiu prilygsta porcijai espreso, o žmonės neretai visai užsimišta, kad geria ne kavą.
Tiesą sakant, kiaulpienių kavos mišinio „Dandy Blend“ kūrėjas botanikas Peteris Gailas teigia, kad šio gėrimo poveikis toks stiprus, kad vertėtų žmones perspėti negerti jos prieš miegą. Svarbu ir tai, kad šiame gėrime gausu tokių būtinųjų mineralų kaip cinkas, kalis ir geležis.