„Jei nežalojate savo imuniteto – vartojate subalansuotą ir vitaminų bei mikroelementų pripildytą maistą, palaikote sveiką kūno svorį, nerūkote ir negeriate, jūs, visų pirmiausia, sumažinate tikimybę susirgti gripu“, – sako A. Unikauskas.
Tiesa, tvirtina jis, net persirgę gripu ne visada galite būti ramūs, kad esate sveiki – naujausi moksliniai tyrimai, patvirtina tiesioginį gripo ir infarkto ryšį.
„Pirmųjų sąsajų tarp gripo bei pneumonijos ir vėliau ištinkančio infarkto pradėta ieškoti prieš beveik 90 metų. Neseniai Škotijoje atlikti tyrimai parodė, jog sergantiems ar persirgusiems gripu ar plaučių uždegimu žmonėms infarkto rizika padidėja 6 kartus“, – tikina jis.
Imuniteto stiprinimui naudinga ne tik atsisakyti žalingų įpročių, reguliariai sportuoti, bet ir kasdien gausiai vartoti daržoves ir vaisus. Jei neturite laiko gaminti, A. Unikauskas pataria pasidaryti antioksidantų ir vitaminų kokteilį.
2 kokteiliams reikės:
2 burokėlių
1 obuolio
¼ imbiero šaknies
2 saujų špinatų
vandens suskystinimui
Profesorius rekomenduoja visus ingredientus suplakti elektrine trintuve.
Vis dėlto, jei jaučiate, kad savo imunitetui kenkiate retkarčiais suvartodami mažiau maistingo maisto ar neužsiimdami fizine veikla, A. Unikauskas išvardija ir keletą sprendimo būdų:
– cinkas – neatsiejama stiprios imuninės sistemos dalis, pasižyminti antivirusiniu poveikiu. Produktai, kuriuose daugiausiai cinko: moliūgų sėklos, jautiena, avinžirniai.
– vitaminas D – taip pat svarbus kareivis prieš gripo sukėlėjų armiją, nes turi antioksidacinių savybių, mažinančių uždegimą, kuris vyksta kraujagyslėse organizmui kovojant su gripo virusu. Saulė – geriausias vitamino D šaltinis.
– ežiuolė ir šeivamedis. Šie augalai padeda kovoti su infekcijomis, deaktyvuoja gripo virusą ir padeda imunitetui. Patariama gerti jų arbatą.
Plačiau – laidos įraše.