Iš Edinburgo kilusi Susan termiškai apdorotą maistą paskutinį kartą valgė prieš septynerius metus. Dabar ji maitinasi tik termiškai neapdorotomis daržovėmis, vaisiais, sėklomis, riešutais ir pupelėmis, rašo dailymail.co.uk.

Liekna 29 metų moteris kasdien suvartoja dešimtis porcijų vaisių bei daržovių ir net sukūrė virtinę patiekalų receptų, kad valgis būtų įdomesnis. Tarp jų yra šaltsriubė, pagaminta iš pakelio špinatų, didelės saujos žalumynų ir gūžės salotų.

Dabartinis jos mitybos racionas niekuo neprimena universiteto laikų, kai ji vakarieniaudavo kinų maisto bufetuose.

Ji taip pat mėgdavo „McDonalds“ mėsainius su vištiena, o per pašėlusius vakarėlius lenkdavo taureles su degtinės žele.

Tačiau viskas pasikeitė sulaukus 21 metų, kai ji per šešių mėnesių kelionę Indijoje susidomėjo joga.

Grįžusi namo Susan nusprendė tapti vegetare ir pradėjo lankyti jogos mokytojų kursus. Netrukus ji susidūrė su žaliavalgyste.

„Edinburge užėjau pavalgyti į kavinę „Red Sugar“, kuri gamina tik žalią maistą“, - pasakojo ji.

„Savininkai man šiek tiek apie jį papasakojo, taigi parėjau namo, pasiskaičiau apie jį ir nusprendžiau pereiti prie žaliavalgystės. Vos po dienos skirtumas buvo nepakartojamas, todėl šių principų laikausi iki šiol. Karšto maisto nevalgiau jau septynerius metus“.

„Tokios mitybos privalumai – proto skaidrumas, pozityvus požiūris, sveikata, energija, spindėjimas ir gebėjimas daryti sprendimus“.

„Žmonės taip pat sako, kad gerai kvepiu, turiu gražią odą ir atrodau labai jaunatviškai. Jaučiu emocinę pusiausvyrą ir esu laiminga“.

Susan savo aistrą termiškai neapdorotam maistui pavertė verslu, įkurdama įmonę„Twist and Sprout“. Ji siūlo konsultacijas, kaip įtraukti žaliavalgystę į savo gyvenimą.

Nors jos režimas gali atrodyti labai griežtas, Susan tvirtina nepasiilgstanti karšto maisto ir visuomet lieka ištikima savo mitybos principams.

„Jeigu nutrauki emocinę priklausomybę nuo virto maisto, daugiau jo nepasiilgsti“, - aiškino ji.

„Aš daugiausia dėmesio skiriu skystam maisto pavidalui – žalioms sultims, kokteiliams, sriuboms ir „eliksyrams“. Stengiuosi vartoti kuo daugiau žalialapių daržovių. Kad turėčiau energijos, valgau vaisius ir saikingai vartoju riebalus iš riešutų, sėklų bei kokosų“.

Susan taip atsidavė sveikuoliškam gyvenimo būdui, jog išbandyti žaliavalgystę įtikino ir savo tėvus bei savo vaikiną. Per praėjusias Kalėdas ji jiems surengė tikrą žaliavalgišką puotą.

„Užkandžiams paruošiau didžiulę lėkštę vaisių. Jiems patiko, - teigė ji. – Desertui valgėme pyragą iš trintų riešutų, sėklų bei vaisių. Pagrindiniam patiekalui aš pati valgiau milžinišką dubenį salotų su daigintų grūdų duonele“.

Vis dėlto Susan pripažįsta, kad jos tėtis Davidas neatsisakys tradicinių pyragų, nors ir reguliariai sportuoja.

Tačiau jos motinai Marion neįprastos dietos nėra svetimos. Susan teigimu, prieš 14 metų ji išsigydė mialginį encefalomielitą (ME), visiškai atsisakiusi cukraus.

„Mama beveik buvo prikaustyta prie lovos, bet ji pagijo, pradėjusi laikytis becukrės dietos“, - sakė Susan.

„Dabar ji nebeserga ME. Manau, kad jos patirtis buvo vienas iš dalykų, kurie suteikė man įkvėpimo“, - pažymėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)