Kopūstai, kaip ir brokoliai, briuseliniai kopūstai, žiediniai, lapiniai kopūstai ar kaliaropės, priklauso kryžmažiedžių, bastutinių augalų šeimai. Yra įvairių liaudiškų receptų, kaip gerinti virškinimą kopūstų sultimis ir gydyti sumušimus šios daržovės lapais, kita vertus, tam yra ir mokslinio pagrindo – tyrimais pagrįsta ir paaiškinta, kodėl kopūstai veiksmingai malšina uždegimus ir gerina virškinimą bei ilgam suteikia sotumo.

Mažai kalorijų, išskirtinai naudingi sveikatai

Moksliškai pagrįstos net septynios priežastys, kodėl patartina valgyti daugiau kopūstų. Minėtos daržovės turi visai nedaug kalorijų, užtai įvairių vertingų maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų – gausiai.

„Healthline“ pateikia tokią maistinę kopūstų vertė (100 g):

Kopūstai naudingi, nes juose taip pat yra šiek tiek vitamino A, geležies ir vitamino B2. Kaip matyti iš pateikto sąrašo, juose esama ir vitamino B6, folio rūgšties, kurie išskirtinai svarbūs energijos apykaitai kūne bei palaiko nervų sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)