Kopūstai, kaip ir brokoliai, briuseliniai kopūstai, žiediniai, lapiniai kopūstai ar kaliaropės, priklauso kryžmažiedžių, bastutinių augalų šeimai. Yra įvairių liaudiškų receptų, kaip gerinti virškinimą kopūstų sultimis ir gydyti sumušimus šios daržovės lapais, kita vertus, tam yra ir mokslinio pagrindo – tyrimais pagrįsta ir paaiškinta, kodėl kopūstai veiksmingai malšina uždegimus ir gerina virškinimą bei ilgam suteikia sotumo.
Mažai kalorijų, išskirtinai naudingi sveikatai
Moksliškai pagrįstos net septynios priežastys, kodėl patartina valgyti daugiau kopūstų. Minėtos daržovės turi visai nedaug kalorijų, užtai įvairių vertingų maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų – gausiai.
„Healthline“ pateikia tokią maistinę kopūstų vertė (100 g):