Žmonių organizmai skirtingi, įvairiai toleruojame vienokius ar kitokius maisto produktų derinius. Šiaip ar taip, kai kurių kavos derinių su tam tikrais produktai sveikatos srities ekspertai pataria vengti.

Produktai, kurių nereikėtų vartoti su kava:

Nenustebkite, jei, tarkime, pusryčiams valgydami apelsiną ir gurkšnodami kavą pajusite virškinimo diskomfortą – kava natūraliai rūgštinis gėrimas. Kavos pH vidutiniškai svyruoja nuo 4,85 iki 5,13 (skalėje nuo 0 iki 14), o mažesni skaičiai rodo didėjantį rūgštingumą.

Kaip žinoma, citrusiniai vaisiai ir jų sultys – taip pat rūgštūs, todėl gali padidinti refliuksą (padidėjusį rūgštingumą), kuriam būdingi šie simptomai: pilvo pūtimas, pykinimas, deginantis pojūtis skrandžio srityje. Kai valgote citrusinių vaisių ir geriate kavos, minėti simptomai gali paryškėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)