Gydytoja nepataria vartoti ne iki galo iškeptos vištienos ir kiaulienos kepsnių, dešrelių.

Jei bet koks maistas ilgiau nei 2 valandas prabūna lauke, jame gali imti veistis bakterijos, įspėja gydytoja G. Gaižutytė, ypač, jei nenusiplovėme rankų prieš valgydami. Maistą geriausia neštis šaltkrepšyje, kiek įmanoma ilgiau laikyti šaldytuve. Būtina plautis rankas, švariu vandeniu valyti vaisius ir daržoves, termiškai apdoroti maistą.

Vasarą, kaip sako gydytoja G. Gaižutytė, įprastesnės bakterinės žarnyno infekcijos, žiemą – virusinės. Simptomai yra panašūs, ligonis jaučiasi panašiai prastai.

Jei žmogų pykina tik šiek tiek, jis nevemia, geria vandenį, vieną parą galima gydytis namuose. Tačiau jei vemiama, nebenorima vartoti skysčių, kamuoja stiprus pykinimas ar viduriavimas, būtina kreiptis į gydytoją.

Kokių priemonių reikėtų imtis sunegalavus – įraše.