Pirmiausia specialistė įspėja dėl sąlyčio su kiaušiniais keliamų grėsmių.
„Kiaušiniai, vištiena ir jos produktai pastaruoju metu yra pagrindinis tam tikrų užkrečiamųjų ligų, konkrečiai, salmoneliozės, priežastis. Po sąlyčio su kiaušiniais būtina gerai nusiplauti rankas, kadangi ant kiaušinio lukšto gali būti užkrečiamųjų ligų sukėlėjų arba salmonelių. Parsinešus namo kiaušinius geriausia juos įdėti į šaldytuvą, toje pakuotėje, kurioje parsinešėme, kad neužterštume šaldytuvo vidaus“, – patarė G. Zagrebnevienė, pridurdama, kad atsargumo priemonių reikėtų imtis tiek ruošiant parduotuvėje pirktus kiaušinius, tiek parsivežtus iš kaimo.
Pasak pašnekovės, kiaušinius, jei jie yra švieži, patariama šaldytuve laikyti ne ilgiau nei keturias savaites. Ilgiau laikant kiaušinius per lukšto poras salmonelės gali patekti į vidų.
Apie tai, kiek laiko laikyti virtus kiaušinius ir kitus velykinius produktus, žiūrėkite įraše.