Dalijamės ištrauka iš Michael Greger ir Gene Stone knyga „Kaip nenumirti“ (leidykla „Kitos knygos“)
Prisiminkite, kuo skiriasi rafinuoto cukraus gabaliukas ir cukrinis runkelis. (JAV daugiausia cukraus pagaminama iš cukrinių runkelių.) Augaluose fruktozė yra kartu su skaidulinėmis medžiagomis, antioksidantais ir maisto medžiagomis, o šios panaikina neigiamą fruktozės poveikį.
Tyrimai rodo, kad išgėrus stiklinę vandens su trimis valgomaisiais šaukštais cukraus (maždaug tiek cukraus yra gaiviųjų gėrimų skardinėje) per pirmą valandą smarkiai pašoka gliukozės koncentracija kraujyje. Į tai reaguodamas organizmas gamina tiek insulino, jog būtų neutralizuotas geriant gautas cukraus perteklius. Dėl šio proceso antrą valandą pasireiškia hipoglikemija, tai reiškia, kad gliukozės kiekis kraujyje tampa mažesnis negu badaujant. Šį kritimą organizmas pastebi, pamano, kad susidarė bado situacija, ir reaguoja skubiai išskirdamas į kraują riebalų, kad nepritrūktų energijos. Taip susidaręs riebalų perteklius kraujyje vėliau gali sukelti ne vieną problemą.