Ūkiuose užauginta lašiša sudaro 75 proc. visos valgomos lašišos, laukinėje gamtoje pagautos lašišos sunkiau rasti, ji gali kainuoti brangiau.
Vienos lašišos yra sugaunamos natūraliuose vandens telkiniuose, o kitos užauginamos specialiose fermose, kuriose gyvena rezervuaruose arba gėlo vandens aptvaruose. Tai gali turėti įtakos skoniui, tekstūrai ir maistinių medžiagų kiekiui. Fermose auginamos lašišos šeriamos specialiu maistu, priešingai nei laukinės, kurios auga natūraliai ir negauna jokių maistinių priedų.
Laukinės lašišos maistinė nauda
Omega-3 riebalų rūgštys. Laukinėse lašišose esančių omega-3 riebalų rūgščių kiekis priklauso nuo to, kokiais dumbliais ir planktonu jos minta. Šios rūgštys mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, padeda regėjimui ir smegenims.