12 antiuždegiminių produktų:
Uogos – braškės, mėlynės, avietės, gervuogės ir kt., yra vienas pagrindinių priešuždegiminės mitybos elementų. Uogose gausu priešuždegiminių augalinių junginių – antocianinų, flavonoidų ir fenolių, taip pat maistinių medžiagų, slopinančių uždegimus, pavyzdžiui, vitamino C.
Tyrimais pagrįsta, kad uogos veiksmingai mažina uždegimo žymenis ir slopina organizme vykstančius uždegimą skatinančius procesus. Nustatyta, kad uogos veiksmingai mažina uždegimo žymenis, tokius kaip C reaktyvusis baltymas (CRB) ir malondialdehidas, o uogos – patikima prevencija nuo uždegimo sukeltų ligų, pavyzdžiui, tam tikrų vėžinių susirgimų.
Jei manote, kad kakava ir kakavos produktai, pavyzdžiui, juodasis šokoladas, yra nesveiki, apsirinkate, teigia mitybos ekspertai. Nors daugelyje kakavos produktų, pavyzdžiui, šokoladiniuose saldainiuose, esantis pridėtinis cukrus gali sukelti uždegimą, tačiau pačioje kakavoje gausu priešuždegiminių junginių, kaip antai, flavonoidų – katechinų, antocianinų ir proantocianidinų.