„Pusryčiams valgomi sumuštiniai turi prastą reputaciją – jie kaloringi, juose mažai skaidulų ir daug sočiųjų riebalų“, – teigė dietistė Holly Klamer. Nors nepaneigsi, kad tai daug baltymų turintis pusryčių valgis, kuris ilgam suteikia sotumo. Kad galėtumėte be sąžinės graužimo gardžiuotis mėgstamu pusryčių variantu, pakaks vadovautis penkiomis ekspertų taisyklėmis, kaip padaryti sumuštinius kur kas sveikesnius:

Nevalgykite pusryčiams kiaulienos kumpio ar dešrelių – dietistė Trista Best pataria mažinti riebalų ir kalorijų kiekį, renkantis kalakutienos kumpį ar kalakutienos dešreles. Remdamasi JAV Žemės ūkio departamento duomenimis, ji nurodo, kad kiaulienos dešrelėje yra 19 g riebalų ir 210 kalorijų, o kalakutienos dešrelėje – 6 g riebalų ir 99 kalorijos. Išvadas padarykite patys.

Kai kas keičia mėsos gaminius augaline dešra ir gamina su ja sumuštinius. Viena vertus, sveikatai į naudą vartoti mažiau mėsos – tokiu būdu sumažinsite širdies smūgio, insulto, diabeto, aukšto kraujospūdžio, didelio cholesterolio ir daugelio vėžio rūšių riziką, skelbiama JAV Širdies asociacijos svetainėje. Tačiau kalorijų neišvengsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją